Nyheder 6. marts

Slut med lyntest: Her kan poderne arbejde i stedet

Caféer og restauranter vil gribe ud efter unge poderne
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Søndag lukker de sidste lyntestcentre ned, og dermed står mange tidligere podere uden arbejde.

Hotel- og restaurationsbranchen vil række ud efter den arbejdskraft, der nu bliver tilgængelig.

En lang række caféer og restauranter har under coronapandemien klaget over mangel på arbejdskraft. Branchen har tidligere peget på, at det blandt andet skyldtes de mange unge, der havde taget jobbet som poder.

Vil samarbejde med Falck

Caféernes og restauranternes brancheorganisation, Horesta, vil nu deltage i blandt andet jobmesser og karrierefora for at få fat i den eftertragtede arbejdskraft.

- Vi har et ønske om at få fat i så mange poderne som overhovedet muligt og få dem ud i hotel- og restaurationsbranchen, siger direktør for Horesta, Jannick Nytoft.

For at sikre at det sker, vil Horesta samarbejde med Falck, der under pandemien har tilbudt lyntest og haft 5000 poderne ansat.

- Vi har et samarbejde med Falck om et online karriereforum, og så tager vi selvfølgelig også ud til jobmesser og andre steder, hvor vi kan gøre opmærksom på os selv, siger Jannick Nytoft.

Testcentrene er det seneste stykke tid løbende blevet lukket. En udvikling, som både caféer og restauranter ifølge Jannick Nytoft allerede har kunnet mærke.

Og den arbejdskraft, der nu bliver tilgængelig, falder på et tørt sted, understreger han.

Sponsoreret indhold