Nyheder12. februar 2022

Slut med catcalling: Undercover-betjente jagter mænd, der laver sexistiske tilråb

Kvindelige betjente går nu på gaden i England for at fange de bilister, der råber sexistiske kommentarer til kvinder på gaden.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega826617_001.jpg

Flere kvindelige studerende har klaget over, at mænd råbte sexistiske ting ud af bilruderne, når de kom gående på gaden.

Derfor har West Yorkshire Police i England taget fat I sagen, så de kan komme de ubehagelige kommentarer til livs, skriver Daily Mail.

Risikerer bøde

Kvindelige betjente er begyndt at gå rundt i neutralt tøj i områderne, hvor der er blevet klaget over chikanerende bilister.

Nu vil de bilister, der råber upassende ting ud ad deres vinduer risikere at blive trukket ind til siden og givet en bøde på op til 1.000 pund (næsten 9000 DKK).

Indgrebet mod de sexistiske og uanstændige kommentarer fra mænd kan lade sig gøre på grund af en bekendtgørelse om beskyttelse i det offentlige rum.

Råbte af betjente

Så sent som sidste uge blev en mand i en varevogn stoppet, efter han havde råbt af de kvindelige betjente.

Bilisten blev tiltalt for chikane og kan forvente en bøde eller blive hevet i retten.

Offentligheden har taget blandet imod det nye tiltag fra politiet.

Nogle mener, at politiet burde fokusere på mere alvorlig kriminalitet, mens andre roser indsatsen, da byen der tidligere har oplevet mange piger blive antastet af flokke med mænd, der groomer.

Sponsoreret indhold