Nyheder11. oktober 2023

Slut efter 18 år: Populært københavnerbageri lukker

København er blevet et bageri fattigere. Efter 18 år har ejeren af Dessertdragens Kageværksted nemlig valgt at dreje nøglen om
Fastelavnsboller. Her Dessertdragens Kageværksted, Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K.
Dessertdragens Kageværksted er lukket med øjeblikkelig virkning, oplyser ejeren.
 Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Det er slut med cremelinser og overdådige fastelavnsboller fra Dessertdragens Kageværksted på Sankt Peders Stræde i København.

Efter 18 år har ejeren af det populære bageri, Nanna Pörtner, nemlig valgt at dreje nøglen om.

Det skriver hun i et opslag på bageriets sociale medier.

– Værkstedet har snart 18 år på bagen og er klar til at flyve fra reden. Jeg har valgt at lukke værkstedet ned fra dags dato.

– Det har været nogle vanvittige sjove, fantastiske og vilde år fyldt med smør, dejlige kager og en hel del gak og gøgl. Det har også været hårdt; sindssygt mange timers arbejde og alverdens udefrakommende problemer, som jeg ikke har været herre over, skriver hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-11/20081215-104508-pf-3504x2332ma.jpg
I juletiden plejer bageriet at lange et væld af honninghjerter over disken. Men det er slut nu.
 Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

I 2017 medvirkede Nanna Pörtner i TV 2-programmet "Jul i konditoriet", hvor hun delte ud af den travle hverdag i køkkenet.

Derudover har bageriet fået stor opmærksomhed i forbindelse med deres vilde fastelavnsboller, som hvert år har fået flere københavnere til at valfarte til bageriet.

– Tak til alle jer, der har været med på rejsen. Tak til alle jer, der har deltaget og kommet med tåbelige idéer som Fastelavnsbollebar, kransekager med bacon og genopfindelsen af Roxykagen. Tak, fordi I har holdt mig på tæerne og har blævret med på Blæverdingen. Tak, til mine Sukkerøgler der har været med i tykt og tyndt.

Bageriet er lukket ned med øjeblikkelig virkning, og flere kageglade fans begræder beslutningen.

I skrivende stund har opslaget fået over 750 likes, ligesom 201 personer har taget sig tid til at skrive en kommentar.

– Tak for kagerne og det altid gode humør! Ved ikke, hvordan vi nu skal klare julens vaniljekranse, kransekagen … og fastelavnsbolle baren vil også blive savnet, skriver en blandt andet, mens en anden skriver:

– Det er ikke den 1. april – bare lige til info. Pyha, det er godt nok en trist nyhed for os kage- og dragebeundrere. Pøj pøj med din videre færd, du har gjort en kæmpe forskel.

Sponsoreret indhold