Nyheder23. februar 2015

Skuespiller-veteran vinder sin første Oscar

60-årige J. K. Simmons løb med en Oscar for bedste birolle i Whiplash
J. K. Simmons vandt sin første Oscar for sin rolle som højtråbende musiklærer i filmen "Whiplash".
J. K. Simmons vandt sin første Oscar for sin rolle som højtråbende musiklærer i filmen "Whiplash".
 Foto: All Over PressRollen som højtråbende og kontant musiklærer i filmen "Whiplash" har resulteret i en Oscar for bedste mandlige birolle til skuespilleren J.K. Simmons.

Det er den første Oscar, som den 60-årige skuespiller modtager, og det er også første gang, at han er nomineret til guldstatuetten.

LÆS OGSÅ: Her er alle Bafta-vinderne

J.K Simmons var forinden blevet spået til at være Oscarfavorit, og han takkede i sin tale sin kone og børn og opfordrede publikum og seere til at kontakte deres kære.

- Ring til jeres mor, ring til jeres far. Hvis I er heldige nok at have en eller to forældre i live på denne planet, så ring til dem, lyder det fra J.K Simmons i takketalen, da han som den første i årets show, modtager en pris.

Prisen for bedste kvindelige birolle går til Patricia Arquette for filmen "Boyhood", hvor hun spiller en enlig mor til filmens hovedperson over en periode på 12 år.

Arquette var ligesom Simmons spået til at vinde sin første Oscar-statuette, da hun har hevet trofæer hjem for sin rolle ved prisuddelinger som Bafta, Golden Globes, Critics Choice og Spirit awards.

Den 46-årige skuespillerinde, der har været med i over 40 film siden 1980'erne, valgte i sin takketale at fokusere på ligestilling og ligeløn.

- Vi har kæmpet for alle andres rettigheder. Tiden er inde til at få ligeløn en gang for alle og lige rettigheder for kvinder i USA, lyder det fra Patricia Arquette under årets Oscar-uddeling, der blev afholdt natten til mandag.

Kommentaren fik blandt andet Meryl Streep, der var nomineret i samme kategori for sin rolle i "Into The Woods", og Jennifer Lopez til begejstret at klappe af budskabet.
Patricia Arquette modtog i januar nyheden om Oscar-nomineringen på en ellers uheldig dag.

- Vågnede op til en fantastisk nyhed, jeg er Oscar-nomineret! Men så sov babysitteren over sig, min bil skulle trækkes af sted, jeg kom for sent på arbejde, og min datter får hovedpine, næsten lige da vi når frem til skolen. Aah! Kaos!, skrev Patricia Arquette dengang på sin Twitter-profil.

Sponsoreret indhold