Nyheder23. januar 2018

Skuespiller ændrede udseende markant for at blive svindleren Casper

Skuespilleren Esben Dalgaard brugte timer på at spise og researche for at blive bedst rustet til at spille rollen som svindleren Casper Rieper-Holm i TV 2-serien ”En fremmed Flytter Ind”, der havde premiere mandag aften
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/182953.jpg
 (Foto: Camera Film/TV 2)

Som professionel skuespiller er Esben Dalgaard vant til at spille en anden end sig selv. Alligevel var det en noget anden opgave foran kameraet, da skuespilleren skulle portrættere svindleren Casper i TV 2-serien ”En Fremmed Flytter Ind”, der havde premiere på TV 2 mandag aften.

I serien, der sendes i fire dele, er Esben Dalgaard nærmest den eneste, der spiller en rolle. De andre i serien – der blandt andet tæller hans kæreste Amanda og Amandas ven Martin – spiller alle sig selv i den medrivende historie.

- Det at portrættere rigtige mennesker er sindssygt interessant, og det giver lige et lag mere til det at skabe en rolle, fortæller Esben Dalgaard til TV 2 og tilføjer, at han måtte gennemgå en markant forvandling for at komme så tæt på svindleren Casper som muligt.

- Vi havde jo en masse materiale med ham, som jeg kunne bruge til at lære ham at kende. Feriebilleder og videoer med Amanda, og tv-programmer og artikler om ham i forbindelse med tidligere svindelsager, siger Esben Dalgaard til TV 2og tilføjer:

- Jeg var blevet nødt til at tage flere kilo på, for han var lidt mere kvabset, end jeg var. Så måtte jeg også fjerne mit skæg, og da det røg af, så blev illusionen om, at jeg var ham, meget mere virkelig, fortæller Esben Dalgaard.

”En Fremmed Flytter Ind” fortæller den sande historie om Amanda, der bliver forelsket i den omsorgsfulde, sjove og sympatiske Casper, der fortæller, at han er milliardarving. I virkeligheden er han en svindler, der hvirvler Amanda ind i et spind af løgne og ubetalte regninger.

De fleste af seriens medvirkende er virkelige personer, som i serien spiller sig selv, mens Casper spilles af skuespilleren Esben Dalgaard.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/182953.jpg
 (Foto: Camera Film/TV 2)

I serien spiller Esben Dalgaard rollen som svindleren. Foto: Camera Film/TV 2

I Amandas liv hedder han Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus, og han kommer ind i hendes liv ved et sælsomt tilfælde.

Det er egentlig Caspers kusine, der introducerer Amanda for Casper.

Kusinen tager kontakt til Amanda på Facebook, fordi de har samme efternavn. Nu vil kusinen vide, om de mon er i familie med hinanden. De er de dog ikke, men kontakten stopper ikke her.

- Jeg har en fætter, og han er skidesød. I vil passe godt sammen, skriver kusinen til Amanda på Facebook.

Amanda er dog ikke interesseret. Hun er lige kommet ud af et forhold, og hun nyder at være single.

Alligevel begynder hun at skrive med ham, for der er noget interessant ved Casper. Han er sød og sjov og nem at skrive med.

De finder også ud af, at de har mange ting til fælles. Blandt andet er de begge alene-forælder til en pige, og de er også begge lige blevet single.

På ét punkt er de dog meget forskellige: De kommer fra hver sin verden.

Amanda bor i en lille lejlighed i Hvidovre, mens Casper bor i – og nærmest ejer – hele verden.

Han fortæller Amanda, at han hedder Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus, og at han er milliardærarving til Augustinus-Fonden, at hans familie ejer store dele af København, og at han selv arbejder som advokat på Cypern, hvor han sælger ejendomme.

Men de mange millioner vil han dog gerne være foruden.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/182959.jpg
 (Foto: Camera Film/TV 2)

Casper fortæller, at han har mange millioner og lokker da også Amanda med til fest på blandt andet Skodsborg Kurhotel. Foto: Camera Film/TV 2

Han synes, hans familie er snobbet, og han virker da også synligt irriteret, da hans overklassemor ringer, mens han er på date med Amanda, for at belære ham om, hvilke piger der er en fremtid i.

Amanda fornemmer, at Caspers familie forsøger at forpurre deres spirede kærlighed. Men det er ikke de eneste problemer, som det nyforelskede par støder ind i.

Dagen før de skal mødes første gang, forulykker Casper på vej hjem fra Sverige, og hans milliondyre Porsche bliver smadret. Heldigvis slipper han uden de store kvæstelser, men han er indlagt, da Amanda og Casper skulle have været på første date.

Og så bliver Caspers rige venner også ved med at tage kontakt til parret og spørge ind til, hvad Amandas hensigter er med ham.

Caspers datter skriver også til Amanda på Facebook og krænger sit hjerte ud. Datteren føler sig ensom og drømmer om at få en rigtig kernefamilie.

Det hele virker lidt mærkeligt og skørt, synes Amanda. Men det er på samme tid også spændende.

Og Casper virker ikke mindst som en vaskeægte drømmefyr. Han inviterer hende på romantisk ferie og flytter hurtigt ind i hendes lille lejlighed i Hvidovre, hvor han hjælper med at passe Amandas datter.

Hans egen datter er langt væk på kostskole, og Casper fortæller ofte, hvordan det er svært for ham at have et godt forhold til hans ekskæreste, datterens mor.

https://imgix.seoghoer.dk/ferie_0.jpg

Casper tager Amanda med på en romantisk ferie, hvor han blandt andet skråler med på Seebachs hit "Millionær". Foto: Camera Film/TV 2

Men der er dog ét stort problem: Casper har slet ikke nogen datter. Og han hedder slet ikke Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus.

I det virkelige liv hedder han Casper Rieper-Holm, og han er svindler med stort S.

Den rigtige Casper har en perlerække af vilde og vanvittige bedragerisager bag sig.

Casper Rieper-Holm har tidligere spist og drukket for 52.000 kroner på D’Angleterre i København med falske kreditkort, han har forsøgt at snyde håndboldklubben Slagelse FH i 2009, han har udgivet sig for at være schweizisk millionær, der ville købe en naziborg i Nordjylland.

Han har udgivet sig for at være barchef, MTV-vært, ishockeystjerne, sø-oofficer og erhvervsleder.

Han har kaldt sig både Casper Klaus Von Kaufman, Zasper Rubinstein, Marcus Holm Jones, Casper Peter George Peterson Jr. – og da han støder ind i Amandas liv, hedder han altså Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus.

Undervejs i sine 100 svindeldage med Amanda når Casper at fortælle, at han smugler stoffer, han når at snyde hele Skodsborg Kurhotel for tusindvis af kroner, og så når han i et splitsekund at overbevise en hel håndboldklub om, at hans mange (falske) millioner har reddet dem fra konkurs.

Men efter 100 dage slipper hans held op. En eftermiddag bliver Amanda ringet op af en kvinde fra hendes lokale bank i Hvidovre.

- Hvor godt kender du ham? Han siger, at han hedder Casper Augustinus, men det passer ikke. Vi ved ikke, hvem han er, men han er ikke en Augustinus, fortæller bankdamen, inden at hun må overbringe Amanda den tunge nyhed, at Casper har oprettet flere lån i hendes navn og forfalsket hendes underskrift.

Bankdamen tilføjer til slut, at Amanda har 24 timer til at anmelde ham – ellers må hun selv hæfte for de i alt 250.000 kroner, som han har svindlet hende for.

Kort efter kommer Casper hjem, og Amanda afslører ham.

Siden har hun ikke set ham eller talt med ham.

I begyndelsen var hun helt ude af den.

I 10 dage kunne hun hverken drikke eller spise, men gik bare rundt om sig selv for at prøve at forstå, hvad der var sket de sidste 100 dage.

Hun forsøgte at begribe, hvordan Casper kunne fuppe hende så meget – og hun tænkte på, hvor meget han har løjet for at holde sin løgn i live.

- Efter det brød jeg ud i latter – helt hysterisk – da jeg fik samlet brikkerne om, hvad han havde været i stand til at gøre ved mig, fortæller Amanda i dag til TV 2.

De første to afsnit af ”En Fremmed Flytter Ind” blev sendt mandag aften på TV 2.

Denne artikel bygger på artikler fra TV 2 samt på podcasten ”I et forhold med”, hvor Amanda også fortæller sin historie.

Herunder kan du se en trailer:

Herunder kan du se billeder fra filmen:

En Fremmed Flytter Ind

Sponsoreret indhold