Nyheder9. januar 2024

Skud på direkte tv: Bevæbnet grupper kaprer tv-station

Ecuador er i undtagelsestilstand, efter at en narkobaron stak af fra fængslet. Der er hørt skud på direkte tv

En gruppe maskerede personer bevæbnede med geværer og granater har tirsdag aften dansk tid indtaget en statslig tv-station i Ecuador.

Seerne har kunnet følge med i begivenhederne på direkte tv, hvor der både er hørt skud og råb. Tilsyneladende er flere af tv-stationen TC's journalister og andre ansatte blevet taget som gidsler.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Situationen udspiller sig på et tidspunkt, hvor der er erklæret undtagelsestilstand i Ecuador som følge af narkobaronen Jose Adolfo Macias flugt fra ét af landets fængsler.

- Politienheder i Quito (hovedstaden, red.) og Guayaquil har modtaget anmeldelse om denne ulovlige handling og er allerede på gerningsstedet, skriver Ecuadors politi i en kortfattet udtalelse ifølge AFP.

Tv-stationen, som er blevet indtaget, ligger i havnebyen Guayaquil. Byen er plaget af omfattende narkokriminalitet.

Tirsdag aften er der desuden meldinger om, at mindst syv politibetjente er blevet bortført, skriver Reuters. Derudover har der været eksplosioner i Quito samt i provinserne Esmeraldas og Los Rios.

Ecuadors præsident, Daniel Noboa, annoncerede natten til tirsdag, at soldater sættes ind i landets gader og fængsler i foreløbig 60 dage som følge af Jose Adolfo Macias flugt.

Narkobaronen fik i 2011 en straf for organiseret kriminalitet, narkohandel og drab. Han er i dømt i alt 34 års fængsel.

Sponsoreret indhold