Nyheder24. marts 2023

Skraldemænd står sammen om strejken: Vi mødes først igen mandag morgen

Skraldemændene i København strejker for femte dag i træk
Skraldebilerne holder stille i København - for skraldemændene strejker. For femte dag i træk. 
Skraldebilerne holder stille i København - for skraldemændene strejker. For femte dag i træk.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Vi har lige holdt et langt møde om det, og der er stort flertal for at holde fast i strejken, og så bliver det sådan, siger Michael Johansen til TV 2 Kosmopol.

I alt er der rundt regnet 500 skraldemænd, der har nedlagt arbejdet. Dermed kører skraldestrejken i København for femte dag i træk. Det betyder, at der fortsat ikke afhentes skrald i København, Dragør og Tårnby.

- Jeg vil vurdere, at vi er 90 procent, der er for at holde fast i strejken, og det må man jo sige er en stor majoritet, og flertallet bestemmer, siger Michael Johansen.

Der vil ikke ske noget før mandag morgen, oplyser han videre.

- Vi har morgenmøde igen 5.30 mandag morgen, og der sker ikke noget i weekenden. Så vi tager den mandag morgen og må se, hvordan stemningen er der, siger Michael Johansen.

Strejken fortsætter dermed på trods af, at Arbejdsretten torsdag pålagde de strejkende skraldemænd en bod på næsten 1,2 millioner kroner for den overenskomststridige strejke.

En samlet bod, der altså vil vokse sig større i løbet af fredagen.

Boden lyder på 50 kroner per time for ufaglærte og 56 per time for faglærte. Denne bod gælder fra strejkens start mandag morgen.

Derudover pålagde arbejdsretten en yderligere bod på 30 kroner oveni gældende fra torsdag.

Sponsoreret indhold