Nyheder21. juli 2023

Skræmmende opdagelse: Ny type giftslange fundet i Australien

Australske forskere har opdaget den nye race via genetisk forskning
Demansia Cyanochasma er navnet på den nye giftige slangerace, der er fundet i Australien. 
Demansia Cyanochasma er navnet på den nye giftige slangerace, der er fundet i Australien.
 Foto: Twitter

Hvis du, ligesom mange andre, ikke er specielt vild med det hvislende krybdyr, så vil en ny opdagelse fra 'Down Under" formentlig ikke behage.

En nye type giftslange er nemlig blevet opdaget i Australien. Ørkenpiskeslangen, som den så mundrapt er blevet døbt.

Det skriver australske News.com.au.

Det er forskere, der via genetisk forskning har identificeret den nye race. Eller, ny er den faktisk ikke. I flere årtier er den bare blevet forvekslet med en anden type piskeslange grundet de slående ligheder.

Slangen lever, som navnet måske afslører, primært i ørkenområder rundt omkring i Australien og så er den kendetegnet ved de blågrå farver i skindet.

Museumsforsker Mark Hutchinson fortæller, at opdagelsen formentlig har taget længere tid en nødvendigt, da mange af de genetiske tests blev sendt til museer.

– Store dele af denne opdagelse er sket indenfor museets fire vægge ved at bruge genetiske prøver og matche dem til de racetyper, de genetiske prøver kommer fra, siger Mark Hutchinson ifølge mediet.

– Det har taget et stykke tid at samme den mægnde genetisk data, der har været brug for, da de oftest lever ret fjerntliggende steder, uddyber han.

Han fortæller videre, at slangen kan blive op til 70 centimeter lang, og at den utvivlsomt vil bide en, hvis man forsøger at løfte den.

Sponsoreret indhold