Nyheder22. juli 2011

Skovler penge ind trods naziudtalelser

Lars von Trier oplever ingen boykot efter sine kontroversielle udtalelser i Cannes - tværtimod
I Danmark solgte Melancholia kun 50.000 billetter - alligevel har den indtjent over 10 millioner kroner inden premieren i lande som USA og England
I Danmark solgte Melancholia kun 50.000 billetter - alligevel har den indtjent over 10 millioner kroner inden premieren i lande som USA og England
 Foto: All Over

Under årets filmfestival i Cannes kom Lars von Trier i fokus over hele verden, da den danske instruktør på et pressemøde kom med en række udtalelser omkring nazismen og Hitler, som han udtrykte en vis sympati for.

Mange truede med at boykotte hans film Melancholia, men her 2 måneder senere ser det ikke ud til, at det er tilfældet.

Læs også: Det sagde han i Cannes

- Der er fuldstændig ro i lejren. Det virker, som om alle har taget hans undskyldning for gode varer. Og vi har ikke oplevet yderligere reaktioner i udlandet, siger Zentropa-chef Peter Aalbæk Jensen til B.T. og fortæller samtidig, at kun en argentinsk distributør valgte at trække sig, men her fik man solgt filmen til en anden.

Faktisk er det gået så godt med Melancholia, at den allerede har indtjent mere end von Triers 2 seneste film, Antichrist og Manderlay.

Læs også: Von Trier fortryder

De 2 film indspillede henholdsvis 791.867 og 674.918 dollars, mens Melancholia med Kirsten Dunst i hovedrollen allerede har indspillet næsten 2 millioner dollars - over 10 millioner kroner - og det endda selv om den endnu ikke har haft premiere på store markeder som USA og Sydamerika eller i vigtige Trier-lande som England, Frankrig, Tyskland og Italien.

- Jeg har netop talt med vores franske distributør, som på grund af den store interesse har måttet udvide med 50 kopier mere, når Melancholia får premiere i næste måned. Så der er umiddelbart ingen konsekvenser på denne film. Men om de kommer næste gang, vi skal have finansieret en Trier-film, kan kun tiden vise, lyder det fra Peter Aalbæk Jensen.

Læs også: Bubber har ondt af von Trier

Sponsoreret indhold