Nyheder4. april 2016

Skidegodt at se dig, Børge

Forbryderfilmene har nu fået deres egen udstilling. Så de to eneste nulevende hovedroller kom forbi til åbningen i Viborg

Olsen Banden i Viborg

Da man i Viborg forleden slog museumsdørene op for en nostalgisk udstilling til ære for den skruppelløse, men elskelige filmbande, valfartede folk til fra nær og fjern.

Det var dog ikke kun fans, der var mødt frem.

Således gæstede de to eneste tilbageværende bandehovedroller – Benny (Morten Grunwald) og Børge (Jes Holtsø) – åbningen i det jyske.

– Det er meget fint at være kommet på museum, men det er også lidt vemodigt, fordi så mange af de medvirkende er gået bort, fortalte Morten Grunwald.

Udstillingen har mange af de originale rekvisitter fra filmene med, og Grunwald har også en forklaring på, hvorfor filmene kan være så stort et tilløbsstykke så mange år efter.

– Det siger noget om den kvalitet, som folkene bag filmene fik etableret.

De ville alle sammen have nydt at være kommet på museum, sagde Benny begejstret – som altid.

I toppen af artiklen kan du se et galleri fra åbningen af udstillingen i Viborg og se Olsen Banden, da de var samlet på film.

I dag optræder "Børge" med blues-musik. Se ham fyre den af her:

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_12.png
 Foto: SE og HØR

Sponsoreret indhold