Nyheder24. april 2024

Skattestyrelsen leder efter ejere til 13,6 millioner kroner: Pengene forsvinder på mandag

Ejere til 698 konti og 80 depoter kan ikke identificeres og risikerer at tabe penge, når frist udløber mandag

Skattestyrelsen er på jagt efter ejerne af i alt 13,6 millioner kroner, som står i danske banker.

Pengene fordeler sig på 698 konti og 80 depoter. Fælles for dem er, at borgerne, der har oprettet dem ikke har givet de nødvendige identifikationsoplysninger.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

De manglende oplysninger betyder ifølge styrelsen, at hverken den eller bankerne kan komme i kontakt med de berørte borgere. Derfor har Skattestyrelsen gennem et år efterlyst dem i Statstidende.

I Statstidende offentliggøres lovpligtige meddelelser med retsvirkning for borgere, virksomheder og myndigheder.

Efterlysningen udløber mandag den 29. april. Herefter vil banker og Skattestyrelsen begynde at inddrage pengene, som vil gå til statskassen.

- Inden vi begynder at inddrage de indestående beløb, vil jeg gerne opfordre til, at man undersøger, om man kan genkende sig selv på listen i Statstidende, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Michael Medom Hansen, i pressemeddelelsen.

- Eller om man kan genkende venner eller familie, der måske befinder sig i udlandet, og i så fald giver dem besked, hvis man tænker, at man kender en, der ejer pengene, lyder det videre.

Hvis man står på listen, skal man kontakte sin bank, siger Michael Medom Hansen.

Borgere, som henvender sig efter et indestående beløb er blevet inddraget, vil som udgangspunkt ikke få sine penge tilbage. Det skriver Skattestyrelsen.

På en af de knap 700 konti står der mere end 800.000 kroner, mens syv konti har et indestående på over 100.000 kroner.

På depoterne er den samlede værdi af aktiverne opgjort til 9,2 millioner kroner, skriver Skattestyrelsen.

Michael Medom Hansen håber, at de store beløb, kan være med til at skabe opmærksomhed, så de berørte borgere kan blive fundet.

- Alt andet lige hører de her penge til hos de borgere, der har sat dem ind, siger han i meddelelsen.

Alle konti og depoter skal have tilknyttet en ejer, der kan identificeres ud fra navn, adresse, CVR-nummer eller lignende.

Hvis en bank ikke kan identificere ejeren af en konto, spærres den i et år, og herefter efterlyses ejeren i Statstidende. Er der ikke gjort krav på indestående beløb efter fristens udløb, tilfalder det staten.

I 2022 efterlyste Skattestyrelsen ejere af 18 millioner kroner fordelt på 1900 konti og 160 depoter. Ejere af omkring 1000 konti og 50 depoter henvendte sig og sikrede, at deres indestående på 9,5 millioner kroner ikke blev inddraget.

I 2022 blev 8,5 millioner kroner inddraget af staten.

Sponsoreret indhold