Nyheder5. februar 2024 (opd. 5. februar 2024)

Skandalesag i ungdomspolitik: Formand beskyldt for systematisk svindel

Konservative Studerendes tidligere formand, Kim Risbjerg Madsen, er mistænkt for samlet set at have overført 243.980 kroner fra organisationens konto til sin egen
Kim Risbjerg Madsen er lige nu mistænkt for at have svindlet med organisationens midler. 
Kim Risbjerg Madsen er lige nu mistænkt for at have svindlet med organisationens midler.
 Foto: Pedersen Mikkel Berg/Ritzau Scanpix

Den politiske organisation Konservative Studerende er blevet ramt af en sag om muligt systematisk svindel med foreningens penge, heriblandt offentlige midler.

Det er den tidligere formand Kim Risbjerg Madsen, der er mistænkt for samlet set at have overført 243.980 kroner fra Konservative Studerendes konto til sin egen, uden at kunne dokumentere fyldestgørende hvad pengene er brugt på.

Det skriver B.T.

Kim Risbjerg Madsen afviser at udtale sig.

- Straffesager afgøres på baggrund af politiets efterforskning og eventuelt efter en retslig behandling. Ikke i medierne, skriver Kim Risbjerg Madsens advokat, Jan Schneider, i en mail til mediet.

Konservative Studerende er en samlingsforening for borgerlige studerende fra forskellige partier.

Midlerne til foreningen kommer fra private donationer, medlemskontingenter og penge fra statens tipsmidler uddelt af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Sidstnævnte har krævet, at 84.428 kroner skal tilbagebetales over de kommende år.

Konservative Studerende er ikke en del af Det Konservative Folkeparti, men partiet har hjulpet foreningen med at undersøge sagen og den tidligere formands bilag.

Her er partiet kommet frem til, at det ikke var muligt at få et troværdigt overblik over pengestrømme og bilag, og Det Konservative Folkeparti har derfor hjulpet foreningen med at indgive politianmeldelsen.

Østjyllands Politi bekræfter over for B.T., at politiet efterforsker en sag fra 2020 vedrørende bedrageri begået i forskellige studenterforeninger, og at en mand er sigtet i sagen.

Sponsoreret indhold