Nyheder22. marts 2018

Retsmediciner: Skader kan være påført MENS Kim Wall var i live

I dag gennemgik en retsmediciner obduktionsrapporten i sagen mod drabssigtede Peter Madsen. I retten har retsmediciner og overlæge Christina Jacobsen fra Retsmedicinsk Institut i København fortalt, at skaderne kan have været påført, før at Kim Wall døde – selv har Peter Madsen hævdet, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning, og at han herefter parterede hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

Omkring klokken 10.00 tog en slank kvinde med hestehale og biller i dag plads i vidneskranken i København Byret i drabssagen mod 47-årige Peter Madsen.

Kvinden, retsmediciner og overlæge Christina Jacobsen fra Retsmedicinsk Institut i København, skulle her redegøre for den obduktionsrapport, der blev lavet i forbindelse med fundet af Kim Walls torso og andre kropsdele sidste år.

Ifølge retsmediciner Christina Jacobsen kunne flere af de mange stiklæsioner meget vel være foretaget, mens at den 30-årige freelancejournalist stadig var i live.

Den drabssigtede ubådsopfinder har ellers selv hævdet, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning, hvorefter han parterede hende og smed hendes lig i vandet.

Under obduktionen af den 30-årige svenske journalist kunne retsmedicineren nemlig påvise blodudtrækninger på stiksårene.

Det kan betyde, at der fortsat har været cirkulation - og at døden dermed ikke var indtrådt, fortalte retsmediciner Christina Jacobsen fra sin plads i vidneskranken torsdag formiddag.

Følg sagen LIVE her

Under retsmedicinerens gennemgang af obduktionsrapporten kunne hun også fortælle, at der var tegn på vold, der var blevet påført Kim Wall, mens Kim Wall stadig var i live.

Desuden var der tegn på vold opstået omkring dødens indtræden på torsoen. Desuden kunne hun også oplyse, at flere af de mange stiklæsioner var blevet påført, efter at Kim Wall var død. Retsmedicineren kunne dog oplyse, at nogle af de mange stik kan have været påført, mens den svenske journalist stadig var i live.

På brystsidens forside fandt man blandt andet en stiklæsion, som meget vel kunne være opstået i live, og det var retsmedicinerens opfattelse, at denne skade var påført med stik med en kniv.

Retsmedicineren blev af anklageren også spurgt ind til Peter Madsens egen forklaring om, at han har lavet stikkene i Kim Wall med det formål at få liget til at synke.

Christina Jacobsen fortalte herefter, at hendes undersøgelser ikke gav hende anledning til at tro, at stikkene skulle være påført med det formål.

Følg sagen LIVE her

Dele af obduktionsrapportens indhold er allerede blevet fremlagt i den makabre drabssag. Det er blandt andet kommet frem, at Kim Wall var blevet påført 14 stik omkring dødstidspunktet. De 10 stik var påført på ydersiden af hendes kønsdele, hvorefter de resterende fire var påført inde i vagina. Disse stiksår blev også gennemgået af retsmedicineren på retssagens tredje dag. Der er ikke fundet en endelig dødsårsag, men retsmedicineren konkluderede i retten, at Kim Wall efter al sandsynlighed døde som følge af kvælning eller halsoverskæring. Peter Madsen har som bekendt hævdet, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning. Han har forklaret, at Kim Wall døde før midnat den skæbnesvangre aften i august sidste år, og han først parterede hende efter klokken syv om morgenen. Retsmedicineren blev torsdag bedt om at forholde sig til Peter Madsens egen forklaring. - Hvis læsionerne først er påført tre-fire eller syv timer efter dødens indtræden, vil der ikke være blodudtrædningerne omkring læsionerne, fortalte Christina Jacobsen og hentydede altså til fund, hun selv er kommet med under obduktionen, der konkluderede, at der med al sandsynlighed ikke er gået timer, før at stikkene blev påført Kim Walls lig. - Der mener vi, at læsionerne må være påført tættere på dødens indtræden, svarede retsmedicineren fra sin plads torsdag formiddag. Følg sagen LIVE her

Sponsoreret indhold