Nyheder17. april 2016

Sisse Fisker: Jeg savner en dag uden smerter

Den 39-årige TV-vært, Sisse Fisker, lider af Modic-forandringer, der giver voldsomme gener. Forleden blev det hele for meget for Sisse, da hun holdt foredrag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-54298.jpg
Flere måneder på langs og masser af smerte-stillende ... Sådan var tilværelsen for TV-værten Sisse Fisker i 2012, hvor hun pludselig blev ramt af voldsomme rygsmerter. Efter et langt sygdomsforløb fik hun diagnosen Modic-forandringer, der er en kronisk betændelsestilstand.
Sisse har kæmpet sig tilbage, men livet er stadig ikke, som før sygdommen brød ud.
– Åh, hvor jeg savner at løbe! I forgårs prøvede jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg brød grædende sammen til mit eget foredrag. En sød kvinde blandt publikum spurgte, om jeg ville vælge det liv, jeg har nu, eller det, jeg havde før min rygsygdom, hvis jeg selv kunne bestemme. Alle forventede, at jeg svarede det, jeg har nu, fordi jeg netop havde fortalt om, hvor stor betydning ”Livets opskrift” har haft for mig, og hvor glad jeg er privat og jobmæssigt lige nu. Men jeg svarede, at jeg klart ville vælge det liv, jeg havde tidligere. Og lige da jeg sagde det, gik det op for mig, hvor meget jeg savner at have en dag uden smerter. Og pludselig kunne jeg slet ikke kontrollere tårerne, skrev brunetten på Facebook.
https://imgix.seoghoer.dk/fj-26255.jpg
Under et foredrag blev Sisse overvældet af sine følelser og brød grædende sammen. Hun beskrev hele situationen på Facebook, hvor det væltede ind med kærlige kommentarer. SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Sisse, men hun har ikke ønsket at uddybe det. Græd og græd Sisse var tidligere en aktiv løber og har gennemført maratonløb i Sydafrika. Men den aktivitetsform måtte hun vinke farvel til, den dag hun blev ringet op og fik at vide, hvad de ulidelige smerter i ryggen skyldtes. – ... og da klinikkens ortopæd så ringede til mig, fik jeg omsider et svar, der gav mening: Scanningen viste brud på en ryghvirvel, arvæv efter formentlig to diskusprolapser samt Modic-forandringer i to lændehvirvler. Jeg sad på cyklen i regnvejr på vej til arbejde, da han ringede, og jeg var så taknemmelig for det regnvejr, for jeg tudede bare hele vejen – på én gang lettet over endelig at have fået nogle svar og samtidig klar over, at nu er det sgu alvor, sagde Sisse til Helse i 2014.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-523174.jpg
Tidligere var TV-værten en ivrig løber. – Jeg savner så vildt de dage, hvor jeg fløj ud af sengen i stedet for at kravle. Hvor jeg stod op og løb ti kilometer inden arbejde. Hvor jeg kunne bøje mig ned i bruseren efter shampooen på gulvet uden at få ondt. Tænker over livet Sygdommen har fået Sisse til at tænke over livet. Og hun priser sig lykkelig for at være omgivet af manden Sune og parrets to sønner.
– Det går jo fremad. Og jeg kunne have det meget værre. Det har jeg tit tænkt, mens jeg har ligget på sofaen og kigget op i loftet. Jeg har min familie og et job, som jeg elsker – og bor i et land med et gratis sundhedssystem. Mange andre steder i verden kunne et sygdomsforløb som mit have ruineret os. Der er en hel del at være taknemmelig for. Bare det at kunne rejse sig og gå ud og tage opvasken har nogle dage været en sejr, sagde Fisker til Femina.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-61428.jpg
I 2015 udkom Sisses bog ”Livets opskrift”, hvor hun guider læserne til en bedre tilværelse – inspireret af sit eget liv efter diagnosen. Men selv om den 39-årige forfatter og foredragsholder forsøger at få det bedste ud af alt, ramler verden en gang imellem. Hvilket var præcis, hvad der skete, da hun var ude at holde oplæg.
– Jeg vil give en million for den tryllestav, der kan få mine rygsmerter til at forsvinde. Jeg er så træt af begrænsninger, og jeg håber, at de en dag forsvinder. Sygdommen skal ikke ha’ lov at styre mit liv. Det vil jeg selv. Jeg kæmper videre på fjerde år. Den her kamp vil jeg vinde, fastslog hun på Facebook.
https://imgix.seoghoer.dk/sh-20120.jpg
Manden Sune og drengene Isak og Samuel har været en stor støtte for Sisse de seneste år, hvor hun har levet i et smerte- helvede. Sisses sygdom Modic-forandringer er forandringer i ryghvirvlerne. Forandringerne kan være både i hvirvellegemet og i endepladerne, som støder op til og er indvævet i diskus. Modic-forandringer har fået navn efter den amerikanske forsker dr. Michael Modic, der i 1988 opdagede og beskrev Modic-forandringer som den første i verden. Modic-forandringer kan kun ses på en MR-scanning. Kilde: Wikipedia.

Sponsoreret indhold