Nyheder4. september 2014

Simon Kvamm: X Factor ikke som virkeligheden

Starter musikcamp for at få unge til at interessere sig for musik
https://imgix.seoghoer.dk/media/9df0359fde3e4315ab3840292766fa50.jpg
 foto: Thomas Laursen
Simon Kvamm, der er forsanger i det danske band Nephew, mener ikke, at programmer som X Factor, MGP og Voice får unge til at interessere sig for musik.

Han kan godt lide at se programmerne, fordi de er underholdende, men så stopper legen også. For Simon Kvamm vil have de unge til at interessere sig for at spille og producere musik. Programmerne har heller intet med virkeligheden at gøre, skriver han i sin interessante kronik i Politiken.

LÆS OGSÅ: Simon Kvamm: Tror på gud

- Herhjemme er der en tendens til at se på musik som noget, der enten skal føre til en levevej, eller også er det bare pjat og tidsspilde, skriver Simon Kvamm i Politiken, som synes, at det er en ærgerlig og forkert opfattelse.

LÆS OGSÅ: Stjerneproducer ville sende Nephew til USA

Derfor vil han og Nephew nu lave en musikcamp, som unge mellem 13-18 kan melde sig til efterårsferien, hvor de får musikundervisning og samvær med andre ligsindede musikelskere på deres egen alder. Campen kommer til at hedde "Musikstarter".

- Disse camps kan ses som en pendant til DBU's fodboldskoler, altså et lejrophold, hvor deltagerne spiller, snakker om, griner af, græder over og grundlæggende bare er sammen om deres fælles passion, i dette tilfælde musik, skriver Simon Kvamm.

LÆS OGSÅ: nephew leder efter lokale heltinder: Syng med dem!

Nephews musikcamp kommer til at koste 400 kroner for fem dages camp inklusiv kost og logi - og det bliver igennem de lokale ungdomsklubber, at de unge kan melde sig til.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang udspioneret og hacket: Jeg er pissesur

Sponsoreret indhold