Simon Kvamm: Mistede 98 procent af sit overskud

Sidste år var ikke ligefrem Superliga for Simon Kvamm, der tjente 98 procent mindre end i 2007

Sidste år var ikke ligefrem Superliga for Simon Kvamm, der tjente 98 procent mindre end i 2007

Foto: Jacob Ljørring

Mens danskerne går i biografen som aldrig før, hvilket blandt andre Anden nyder godt af, er der knap så mange, der investerer spareskillingerne i musik.

Pladesalget var i frit fald sidste år, og det gik især hårdt ud over Angora-drengen Simon Kvamm, der tjente 98 procent mindre, end tilfældet var i 2007. Alligevel har 34-årige Kvamm stadig 4,3 millioner kroner tilbage på kistebunden, så helt skidt ser det ikke ud.

Heller ikke koryfæer som Kim Larsen og Thomas Helmig undgik at lide i katastrofeåret 2008.

- Både omsætningen og overskuddet er under pres hos de danske musikere, og det hjælper selvfølgelig heller ikke, at finanskrisen har kostet på værdipapirerne hos eksempelvis Kim Larsen og Thomas Helmig, siger Jakob Fogt, fra revisionsfirmaet Ernst & Young til Børsen.

44-årige Thomas Helmig var en af de kunstnere, der blev værst ramt på indtjeningen, idet hans overskud svandt med 86 procent sammenlignet med året før. Men som en gammel rotte i faget har århusianeren lidt at tære på, da han er god for 9,4 millioner.

Endnu mere at tære på har Kim Larsen, hvis egenkapital lyder på hele 48 millioner kroner. Men manden med den store mund oplevede alligevel et svind i indtjeningen på 57 procent sidste år.

Så det store spørgsmål for mange musikere må nu være: Hvad gør vi nu, lille du?

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close