Nyheder27. oktober 2017

Mistede sin mand sidste år: Simon Emil Ammitzbøll skal være far

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll mistede sidste år sin mand, Henning. 10 måneder senere fandt han kærligheden i en kvinde, og kærligheden kulminerer til foråret, når parret bliver forældre for første gang
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/simon-emil-ammitzboell_170.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Simon Emil Ammitzbøll mistede sidste år sin ægtemand Henning Olsen, der døde efter længere tids kræftsygdom.

10 måneder efter fandt økonomi- og indenrigsministeren igen kærligheden – denne gang i form af en kvinde, Kristine Bille.

Til foråret kulminerer parrets kærlighed, når de bliver forældre for første gang. Kristine Bille venter nemlig barn.

Det afslører politikeren fredag på sin Facebook-profil.

Kristine Bille var politikerens personlige assistent gennem 10 år, og hun var en stor hjælp under Henning Olsens kræftforløb og død.

Kristine Bille og Simon Emil Ammitzbøll kender hinanden fra Radikal Ungdom.

Simon Emil Ammizbøll har tidligere haft pigekærester, men da han var færdig med gymnasiet, fandt han ud af, at han var mest til mænd.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-78326.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Henning Olsen og Simon Emil Ammitzbøll. Foto: All Over

Politikeren mødte første gang sin mand Henning Olsen på en cafe 1. december 1998.

På det tidspunkt havde Simon Emil Ammitzbøll endnu ikke fortalt sin familie, at han var homoseksuel.

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen blev gift i 2005 på Københavns Rådhus, og det var den tidligere partifælle og daværende borgmester Klaus Bondam, der viede parret.

- Jeg havde været kæreste med Henning i syv år, da han friede til mig. Det var på hans fødselsdag, den 3. december, og jeg var gået i køkkenet for at lave en god middag til os. Mens jeg stod og lavede skaldyrssuppe, åbnede han en flaske champagne. Det blev jeg lidt irriteret over, for jeg havde købt en god flaske hvidvin til os. Så faldt Henning på knæ og spurgte, om jeg ville gifte mig med ham. Jeg blev overrasket og glad og sagde ja med det samme, fortalte Simon Emil Ammitzbøll til Berlingske i 2005.

Fem år efter brylluppet blev Henning Olsen ramt af den alvorlige sygdom. Han fik konstateret lungehindekræft.

- En forbandet kræftsygdom, for der er normalt ikke meget håb, når kræften sidder i lungehinden. Vi fik at vide, at det var umuligt at operere, fordi lungehinden var for tyk. Som jeg husker det. Vi fik også at vide, at udsigterne til at overleve var meget små. Det blev sagt, at det kunne komme til at gå rigtigt stærkt, for der var ingen helbredelsesmuligheder. Det var i sommeren 2010, har Simon Emil Ammitzbøll tidligere fortalt i et interview med Fyens.dk. På det tidspunkt var Simon Emil Ammitzbøll 32 år, Henning Olsen var 50 år. Henning Olsen modtog behandling, men kræften vendte tilbage i sommeren 2015, og selv om han kæmpede bravt, tabte han kampen i august 2016. 26. august blev Henning Olsen bisat fra kapellet på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte. Under hele forløbet havde Simon Emil Ammitzbøll fået stor støtte og opbakning fra Kristine Bille, og efterfølgende opstod der følelser hos dem begge, og de blev kærester. Og til foråret kulminere kærligheden, når parret bliver forældre for første gang.

Sponsoreret indhold