Nyheder17. august 2021

Simi Jan langer ud efter politikerne: - Er det en aprilsnar?

Udenrigsminister Jeppe Kofod fik søndag sagt, at terrororganisationen al-Qaeda er besejret i Afghanistan. Det er ikke et billede, som hverken TV2-korrespondent Simi Jan eller en lang række eksperter kan genkende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mho9042.jpg
 Foto: Martin Høien

Både USA’s præsident, Joe Biden, og vores egen danske udenrigsminister Jeppe Kofod har været klare i spyttet, når de efter Talibans overtagelse af Kabul er blevet spurgt til terrortruslen mod de vestlige lande.

- Al-Qaeda er ikke mere i Afghanistan, der er ikke en trussel fra dem mod os mere, som vi så manifesteret den 11. september for knap 20 år siden, fortalte Kofod til DR søndag.

En af de danskere, som fortsat befinder sig i den afghanske hovedstad – og som har planer om at blive for at rapportere om den voldsomme situation – er den 42-årige journalist Simi Jan, som i løbet af de seneste døgn har opdateret TV2-seere om magtovertagelsen og evakueringerne.

Hun har kun latter til overs for påstanden om, at den frygtede terrorgruppe al-Qaeda er besejret i landet.

- Er det en aprilsnar - midt i august? Jeg er måske lidt træt efter nogle intense døgn her i Kabul, hvor jeg fortsat befinder mig. Og hvor himlen ser sådan her ud. Men tak for at få mig til at grine, kære politikere og Joe Biden. Al Qaeda er ikke længere i Afghanistan, siger I. Elsker jeres humor, skriver hun med tyk sarkasme i et opslag på facebook.

Komisk

Den amerikanske udenrigsminister Anthony Blinken forsikrede i kølvandet på de voldsomme begivenheder i Kabul den vestlige verden om, at organisationens muligheder for at angribe fra Afghanistan i øjeblikket er ikkeeksisterende, og også den britiske premierminister Boris Johnson manede til ro.

- Vi har ikke set nogen al-Qaeda-angreb i Vesten i meget lang tid, sagde han.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210604_jsu1438-2.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

Udenrigsminister Jeppe Kofod sagde søndag, at vi ikke bør være bekymrede for at terrorgruppen al-Qaeda arrangerer angreb på Vesten. Heller ikke selvom Taliban har overtaget magten i Afghanistan. (Foto: Jesper Sunesen)

Men en række eksperter er uenige med de politiske ledere – og i stedet meget enige med korrespondenten Simi Jans opfattelse.

Tore Hamming, der er Ph. D. i jihadisme ved Kings College i London fortalte i Deadline:

- Jeg kan slet ikke lade være med at smile, for det er lidt komisk at sidde og lytte til de her politikere, for nej, al-Qaeda er i Afghanistan og har været der hele tiden.

Efter Vestens tilbagetrækning kan Afghanistan igen blive en base for islamistisk terrorvirksomhed, der kan true både Europa og regionen. Sådan irettesætter en række eksperter og Forsvarets Efterretningstjeneste desuden udenrigsministeren Jeppe Kofod.

Det sker i en artikel fra Jyllands Posten tirsdag morgen.

Sponsoreret indhold