Nyheder26. september 2015

Simi Jan kan sagtens rejse fra sin søn

Korrespondenten Simi Jan kan sagtens tage væk fra familien – og det giver hende ikke dårlig samvittighed.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-20362_2.jpg
 Claus Poulsen

Hun er mor til lille Adam, der kom til verden for godt et år siden, men det betyder ikke, at Simi Jan ikke kan rejse væk for at arbejde alligevel.

Hun vil nemlig meget gerne ud og fortælle, hvad der sker rundt om i verden, men det hele kan sagtens fungere for Simi Jan:

- Når jeg er hjemme, så er jeg til stede 24 timer i døgnet, siger hun til Vores Børn ifølge B.T, og opstarten på arbejde efter fødslen var nøje planlagt.

- Jeg havde med vilje planlagt en rolig begyndelse, når jeg skulle i gang igen efter barslen, forklarer hun.

[node:aller-related-content]

Men da hun var på vej hjem fra Kenya i foråret 2015, ramte et stort jordskælv Nepal, og var kun lige hjemme i Danmark og vende, før hun tog videre til katastrofeområdet, selv om hun havde glædet sig meget til at komme hjem og se sin søn.

- Det var jo en vigtig historie, forklarer Simi Jan i interviewet.

- Det påvirker mig meget, når jeg for eksempel fortæller historien om en lille familie med fire børn, der har mistet deres mor i jordskælvet.

Der var problemer i forhold til at få Adam passet, fordi Simi Jan var startet på job tidligere, og hendes mand Allan havde ikke fri til at kunne passe ham, men det blev løst.

- Jeg laver det her, fordi jeg elsker mit arbejde. Det er min hobby, og hvis jeg ikke har hjertet med, skal jeg ikke presse mig selv til det – så skal jeg finde på noget andet.

P.t. er det Allan, der har orlov og passer sønnen i hjemmet i Gentofte, mens Simi Jan arbejder. De vil ikke have ham i institution, før han fylder halvandet år, men det betyder ikke, at det er et problem, at Simi Jan kan være væk i fem til syv dage.

- Jeg ved, at der nok vil være løftede pegefingre, for er man ikke en uansvarlig mor, når man tager væk fra sit barn? Men det synes jeg ikke. Jeg kender flere kvindelige udenrigskorrespondenter, der har børn. Det kan godt være, jeg er væk, men når jeg er hjemme, så er jeg til stede 24 timer i døgnet. Og han har jo også en far, der elsker ham, siger hun i interviewet med Vores Børn.

- Folk har en forudindtaget holdning om, at det kan man selvfølgelig ikke. Men dømmer man på samme måde fædre, der rejser fra deres bøn? Nej. Jeg tager udgangspunkt i, at hvis mit barn trives, hans far også gør, og jeg er glad for det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne?, siger hun.

Sponsoreret indhold