Nyheder27. april 2009

Silja Schandorff: Pensioneret pristager

Solodanserinden fik Æresprisen, da der i aftes blev uddelt Reumert-priser
Silja Schandorff modtog penge, ære og en masse blomster
Silja Schandorff modtog penge, ære og en masse blomster
 Foto: All Over

Det er ikke lige til at se det. Hun har hverken rynker eller bruger rollator. Men Silja Schandorff er altså pensioneret. Det bliver man nemlig ret tidligt i hendes fag som solodanser ved Den Kongelige Ballet.

I aftes strålede hun da også om kap med den gigantiske buket blomster, hun fik samtidig med, at hun modtog Bikubens Ærespris og en check på 300.000 kroner, da der blev uddelt Reumert-priser.

Det Kongelige Teater lagde hus til, og Jonatan Spang var veloplagt vært.

Odense Teaters udgave af Lars von Triers film "Breaking the Waves" modtog Reumert-prisen for årets forestilling, da sæsonens bedste præstationer inden for dansk scenekunst blev kåret ved et stort gallashow på Det Kongelige Teater.

Der var to andre kandidater til prisen: "Ansigtet mod væggen", som Holland House og Café Teatret stod for, og Det Kongelige Teaters ny version af Kaj Munks "Ordet".

Jens Albinus modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle i nationalscenens meget moderne og meget omdiskuterede udgave af Herman Bangs "Stuk".

Denne forestilling var også med til at give Tammi Øst prisen for bedste kvindelige hovedrolle, idet hendes præstation i "Ansigtet mod væggen" også indgik i juryens vurdering.

Sponsoreret indhold