Nyheder 21. december 2009

Signe Egholm Olsen: Hædret af Sprogøe

”Pagten”s Iselin fik 30.000 kr. og hæder af Oves søn Henning
Oves søn Henning overrakte prisen til Signe
Oves søn Henning overrakte prisen til Signe
Foto: Have PR

For de helt små er der ingen tvivl om, at Signe Egholm Olsen er en af landets helt store skuespillere i øjeblikket. Aften efter aften holder hun dem i åndeløs spænding, når hun giver den som Iselin i DR's julekalender "Pagten".

Også hendes skuespillerkolleger har opdaget hendes talent. I dag modtog hun Ove Sprogøe Prisen på 30.000 kroner.

Ove Sprogøe Prisen bliver givet til en yngre dansk skuespiller eller skuespillerinde for en usædvanlig indsats på TV, teatret eller på film.

Gregers Dirckinck-Holmfeld begrundede prisen med følgende ord:

- Signe Egholm Olsen har et talent og nogle egenskaber, der uundgåeligt får mig til indimellem at tænke på Ove Sprogøe - både hans knaldende skarpe, direkte facon, den sproglige præcision. Formuleringerne, der faldt - næsten som rap med det spanskrør, vi, der tilhører den generation, stadig kan se - og føle! - snerte. Men også den blufærdighed og dette "hertil og ikke længere", som var Oves og som også er Signes - det private rager ikke rigtig nogen, det er på scenen, på skærmen og på lærredet, vi skal kende dem først og fremmest, sagde teaterkritikereren.


Det var specielt i "Nordkraft", at Signe fik sit store gennembrud (Foto: fra filmen)

Signe Egholm Olsen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2003. Det første egentlige gennembrud kom i 2005 i Ole Christian Madsens prisbelønnede film "Nordkraft", hvor hun bl.a. blev Bodil-nomineret. I 2008 modtog hun en Reumert-nominering for sin præstation i Aarhus Teaters opsætning af Dostojevski-klassikeren "Idioten".

Til foråret kan Signe Egholm Olsen igen opleves på det hvide lærred i den allerede prisbelønnede"Broderskab". Til efteråret kan hun opleves i filmen "Sandheden om mænd", og til december går det for alvor løs, hvor hun træder frem som Lisbeth Salander på Nørrebro Teater i den første teaterudgave af Stieg Larssons "Mænd der hader kvinder".

Sponsoreret indhold