Nyheder28. august 2014

Sidse Babett: Mærkeligt ikke at have en hovedrolle

Den populære skuespiller skulle vende sig til birolle
Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
 Foto: Thomas LaursenIgennem tre sæsoner var skuespillerinden Sidse Babett Knudsen den foretrukne underholdning, når danskerne tændte for tv'et søndag aften. Med sine karrieremæssige udfordringer og personlige dilemmaer, kom hun på alles læber i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i DR's dramaserie "Borgen".

Men det var ikke kun her hjemme, hun vakte opsigt. Serien, der har vundet adskillige priser, blev nemlig også et hit i udlandet og siden premieren i 2010, har Sidse Babett Knudsen måttet vænne sig til livet som internationalt anerkendt stjerne.

Derfor er det også helt nyt for hende, at hun i Niels Arden Oplevs film "Kapgang" kun spiller en mindre - men dog essentiel - birolle som en lettere alkoholiseret kvinde med en moral i fordærv, men et hjerte af guld.

- Jeg skulle lige vænne mig til, at Lizzie (Sidse Babett Knudsens karakter, red.) ikke var mere med. Det var ret mærkeligt at gå fra en hovedrolle til en rolle, der var så meget mindre, fortæller Sidse Babett Knudsen, der i "Borgen" var vant til at være omdrejningspunktet i de fleste scener.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ac1e2f3e5b5845cf839686d0e33db418.jpgTil premiere på Kapgang (Foto: Dan Mariegaard)


- I "Kapgang" gik de jo væk med kameraet, når jeg havde sagt noget. Jeg havde det sådan "Se, hvor fint jeg ryger" og "Jeg reagerer så flot, nu skal i jo filme det". Så det skulle jeg lige finde ud af, siger hun og smiler.

- Det var en øvelse. Og jeg ved ikke, om jeg har lært den endnu faktisk. Måske har det hjulpet mig til at være endnu mere taknemmelig over, at jeg har fået lov til at spille en hovedrolle i så lang tid, for der sad man ligesom i midten af historien, siger hun.

En anden øvelse for skuespillerinden er, at hun skal vænne sig til, at kalenderen igen giver mulighed for nye opgaver.

- Efter at have siddet med Borgen i så lang tid, så er det også ret spændende at være på freelancemarkedet. Man skal pludselig til at mærke, hvad man har lyst til, fortæller hun.

Selvom rollen som Lizzie er mindre og ikke fylder lige så meget i filmen, som Sidse Babett Knudsen har været vant til at gøre i "Borgen", har hun alligevel brugt lang tid på at finde ud af, hvem det er, hun fylder ud på skærmen i "Kapgang".

I filmen mister den seksuelt forvirrede 14-årige Martin sin mor og Sidse Babett prøver i rollen som Lizzie at være der for den pubertære dreng og hans sønderknuste far. Men hun har også sine egne problemer at slås med.

LÆS OGSÅ: Se alle de private billeder af Sidse Babett Knudsen

LÆS OGSÅ: Her er Sidse Babetts nye kæreste

- Jeg gjorde mig rigtig mange tanker om Lizzie, som slet ikke er med i filmen; for eksempel om relationen med hendes mand. Det, synes jeg, var en spændende historie. Der er mange af hendes træk, jeg godt kunne tænke mig at prøve at spille i en anden film. Det kunne være spændende at få lov at spille alkoholiker og spille en rolle, hvor vold er inde i forholdet, og hvor der er en forrykket moral, siger Sidse Babett Knudsen.

Filmen "Kapgang" er baseret på romanen af samme navn. Forfatteren bag er Morten Kirkskov, og ham kender Sidse Babett Knudsen særdeles godt. Han er nemlig også skuespiller.

- Morten spillede min departementschef i "Borgen". Da han havde skrevet bogen sagde han, at hvis den skulle filmatiseres, så skulle jeg spille Lizzie, fortæller skuespillerinden, der tog i mod rollen med kyshånd.

- Jeg kan jo godt lide at spille stort med paryk og alting, fortæller hun.

En noget anderledes rolle end den som Birgitte Nyborg, men det er nu ikke fordi skuespillerinden med vilje prøver at fjerne sig fra den.

- Hvis der hænger noget af Birgitte Nyborg fast i mig, så er det ikke noget, jeg har noget imod. Der var nogle rigtig gode kræfter i hende, som jeg gerne vil have med mig, siger Sidse Babett Knudsen.

"Kapgang", der også har Anders W. Berthelsen og Pilou Asbæk på rollelisten, har premiere den 28. august.

Newspaq

Sponsoreret indhold