Sidse Babett hædret med ridderorden

Sidste Babett Knudsen bliver hyldet af franskmændene

Sidste Babett Knudsen bliver hyldet af franskmændene

Foto: Thomas LaursenDen danske dramaserie 'Borgen' med Sidste Babett Knudsen i hovedrollen som statsminister Birgitte Nyborg, har gået sin sejrsgang over store dele af verden.
I Frankrig blev man så betaget af skuespillerindens præstationer, at det franske kulturministerium har besluttet at gøre Sidse Babett Knudsen til ridder af kunstordenen Arts et Lettres.

LÆS OGSÅ: Borgen-Birgitte går i superstjernes fodspor

Frankrigs ambassadør i Danmark er stor fan af Sidse Babett Knudsen.

- Hun er fantastisk, troværdig og talentfuld. Heri har hun en enorm magt. Men ud over hendes personlige kvaliteter så ønsker Frankrig at belønne, at Sidse Babett Knudsen gør Danmark til et foregangsland for ligestilling, siger ambassadør François Zimeray i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Hædret endnu engang: 'Borgen' vinder fornem pris

Sidse Babett Knudsen glæder sig over den meget fine anderkendelse.

- Det er en stor glæde og ære at modtage den fornemme franske udmærkelse. Siden min studietid i Frankrig har jeg haft et særligt forhold til landet, og derfor har det også været en særlig fornøjelse, at Borgen er blevet så flot modtaget af franskmændende, siger hun.

LÆS OGSÅ: Borgen-stjerne: Sex på film er kedeligt

I Frankrig blev 'Borgen' vist på den frank/tyske kanal Arte. I gennemsnit så 653.000 seere med i første sæson af den prisbelønnede danske serie. Under premiereafsnittet var 'Borgen' det, som flest frankmænd tweetede om.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close