Nyheder24. januar 2022

Siamesiske tvillinger skilt efter 10 timers operation

Addy og Lili Altobelli var født som siamesiske tvillinger, men nu er de blevet adskilt efter en lang, men succesfuld operation.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/surgery-gdad3f40ce_1920.jpg
 Foto: Pixabay

De to piger Addy og Lily blev født som siamesiske tvillinger og brugte deres første år i livet i intensiv pleje, men efter en operation, der varede 10 timer, er de igen hjemme i Chicago med deres forældre, fortæller nyhedsmediet People.

Maggie Altobelli tog sammen med sin mand Dom til ultralydsscanning, da hun var gravid i 20. uge. Der viste det sig, at parret ventede tvillinger. Men det var ikke den eneste overraskelse, der kom ud af den scanning.

Kompliceret scanning

Det viste sig nemlig, at de to søskende var forbundet ved maven.

  • – Jeg prøvede at finde ud af, hvilket køn barnet var, men det viste sig at være en smule kompliceret, fortæller Maddie om scanningen.

  • – Det var en ud-af-kroppen-oplevelse.

Gode odds

Heldigvis viste det sig, at de to piger i Maddies mave ”kun” delte mellemgulv og lever, men havde hver deres hjerte, hvilket var en stor fordel.

  • Deres delte lever var også stor nok til at splitte den mellem dem, hvilket gjorde dem til oplagte kandidater til en adskillelsesoperation, lyder det fra Children’s Hospital of Philadelphia, hvor operationen foregik.

  • Var bange

Resten af graviditeten var fyldt med både glæde og bekymring for Maggie og Dom, der ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe for deres to piger.

  • – Det var noget af en tur. Vi var pissebange og vidste ikke, hvad der ville ske, fortæller Dom.

  • – Vi måtte tage det et skridt ad gangen.

Meget forberedelse

Tiden gik, mens Maggie og Dom måtte vente i spænding, og den 18. november 2020 kunne de kalde sig forældre til Addy og Lily, efter Maggie fødte pigerne ved planlagt kejsersnit.

Lige efter fødslen, begyndte lægerne at forberede tvillingerne til operationen, hvilket gjorde at familien 10 måneder i træk var indlagt på intensivafdelingen.

Forberedelserne til operationen indebar blandt andet, at der skulle lave en 3D-model af pigerne lever, som lægerne kunne øve sig på.

De sørgede også for at udvide pigernes hud, så man var sikker på, der var nok til at dække begge pigers bryst og mave efter operationen.

Skrev et brev

En uge før operationen, skrev deres mor et følelsesladet brev til hendes døtre.

”Igennem min tid her på stedet, hvor I er født, har jeres far og jeg oplevet noget meget specielt. – at være forældre til to mirakler,” står der blandt andet i brevet.

”Og at tænke på, at I snart bliver to separate piger, er ubeskriveligt overvældende. Den 13. oktober, mens jeres plejeteam gør klar til at udføre en risikofyldt operation på jer to, skal I vide, jeg er meget beæret over at være blevet valgt til at være jeres mor.”

Hun afslutter brevet med: ”I to er virkelig fantastiske og har ændret mit liv. Vi er så taknemmelige for, at Gud valgte os til at tage jer med på den her rejse og få jer hen, hvor I skal være.”

Hjem til jul

Operationsdagen kom, og efter 10 timer var tvillingerne blevet skilt ad, og operationen var gået godt.

– At se dem i deres egne kroppe, som var så perfekte, det er fantastisk. Det var ikke til at beskrive, fortæller Maggie.

En måned efter operationen kunne familien på fire vende hjem igen, hvor naboerne allerede havde pyntet forhaven op til jul.

Addy og Lily er nu 14 måneder og bruger stadig begge sonde og respirator, som hjælper dem med at trække vejret. Men lægerne siger, at de forventer at pigerne kan komme ud af respiratorerne med tiden.

Et specielt bånd

Selvom de to ikke længere hænger fysisk sammen, har de stadig et usædvanligt stærkt bånd.

– Hvis de sidder og kigger på hinanden, mens de leger, rækker de altid ud efter hinandens hænder og ansigter, hvis de er tæt nok på, fortæller Dom.

– Det er vores rejse, og den er meget speciel på mange måder. Pigerne kommer til at leve lange sunde liv, og det er ret mirakuløst og ufatteligt, at vi lever det liv, fortæller Maggie.

Sponsoreret indhold