Dansk Oscar-fest: Sharin hjælper Pilou & co.

Pilou Asbæk i den meget, meget roste, danske Oscar-film, \'Krigen\'. Sharin spiller med Raveonettes, lørdag i West Hollywood, for at skabe opmærksomhed om Danmarks Oscar-bidrag.

Pilou Asbæk i den meget, meget roste, danske Oscar-film, 'Krigen'. Sharin spiller med Raveonettes, lørdag i West Hollywood, for at skabe opmærksomhed om Danmarks Oscar-bidrag.

Foto: All Over

LOS ANGELES/SE og HØR: Sharin Foo og co. skal skabe ’hype’ om Danmark i Hollywood.

Lige nu bliver postkort og filmplakater delt ud til biografgængere i Los Angeles, der beder de mange stemmeberretigede til Oscar-priserne om at tænke på ’Krigen’, Tobias Lindholms anmelderroste, danske film med Pilou Asbæk i hovedrollen, når de skal votere i kategorien ’bedste udenlanske film’.

Samtidig bliver filmen vist i Hollywood (med engelske undertekster)- og Nordisk Film arrangerer nu en Oscar-fest på det fashionable West Hollywood-hotel, Sunset Marquis, der lige under Hollywoods smukke bakker. Dagen før statuetterne bliver uddelt på søndag, den 28. februar, skal Sharin Foo og Raveonettes således spille for de særligte indbudte. Det officielle Danmark vil også være til stede, i det kulturminister, Bertel Haarder, har meldt sin ankomst

SE og HØR fik forleden en snak med instruktøren, Tobias Lindholm, om chancerne for endnu en dansk-Oscar-triumf. Lige nu er den ungarske film, ’Son of Saul’ dog stadig storfavorit - ikke mindst fordi, at denne vandt ’Grand Prix’-prisen i Cannes, Frankrig og ’Golden Globe’-prisen i USA.

- Disse fyre (i filmen, red.) gik i krig, da de var i starten af tyverne, så i min optik har vi allerede vundet, fordi jeg fik lov at tale med dem. Og at vi så blev ’shortlisted’ (udvalgt, red,) og nomineret - rejsen med denne film har været ekstrem. Disse drenge blev meget hurtigt voksne, så bare det, at havde mod til at dele deres historier med mig, og at jeg var i stand til at give budskabet videre, var rigeligt. ’Son of Saul’ er en god film, og hvis den vinder, fortjener den det. Men vi er selvfølgelig kommet for at kæmpe, og jeg vil selvfølgelig gerne vinde. Men det var ikke formålet med at lave filmen, siger Lindholm til SE og HØR.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close