Shaka Loveless: Ved, at berømmelse ikke varer evigt

Shaka Loveless regner ikke med også at være en popstjerne, når han bliver gammel

Shaka Loveless regner ikke med også at være en popstjerne, når han bliver gammel

Foto: Claus PoulsenHan har stået på de store scener i mange år, men det var først, da han gik solo under kunstnernavnet Shaka Loveless, at berømmelsen for alvor ramte den 29-årige sanger, der har en fortid i bands som Are We Brothers og The Gypsies.

Da Shaka Loveless i 2012 udgav sit debut-album med sange som "Ikke mere tid" og "Tomgang", satte han sig selv på Danmarkskortet og skød med katapultfart mod hitlisternes tinder. Det har haft konsekvenser.

- Når man kigger tilbage på sit gennembrud og ikke kan huske, hvad det er, der er sket, så er det fordi, det har været vildt, fortæller Shaka Loveless til Newspaq.

- Det har været en stor udfordring, både for mit ego og i forhold til det pres, man ligger på sig selv, og som man føler, andre lægger på en, selvom de måske ikke gør det, siger han og uddyber:

- Hvis man hele tiden får at vide, at man er interessant og spændende, så kan man godt føle, at man skal leve op til det. Hvis jeg kører for meget med på det, så har jeg det altså ikke godt, fortæller sangeren.

Shaka Loveless: Brud med kæresten blev til hits

Men det har taget ham et stykke tid at nå til den erkendelse.

- Jeg har fundet min plads meget mere, end jeg havde for et år siden. Jeg begynder helt klart at finde mig mere til ro med, hvordan det er, også det at være en offentlig person.

- Jeg har mere ro og mindre stress og angst. Jeg har heldigvis haft mange år til at øve mig, men der er stor forskel på at stå forrest på scenen med ens eget navn og på at stå på en scene og synge kor for Outlandish eller Medina, siger han.

Shaka Loveless kan kalde sig popstjerne, ikon og årets mandlige kunstner ved Danish Music Awards. Men det gider han ikke. For selvom sangeren sagtens kunne slænge sig tilbage i selvfedme, så er det ikke noget han dyrker.

- Jeg ved jo godt, det ikke varer evigt. Jeg kommer ikke til at være Shaka Loveless, popikonet, til den dag, jeg dør, og i hvert fald ikke på den her måde, for man bliver jo også ældre.

- Det kan være, at folk ikke kan bruge musikken mere, på et tidspunkt, og det kan være, at jeg slet ikke har lyst. Det kan være jeg bliver døv.
- Der kan ske så mange ting, og det eneste sikre er, at det ikke varer for evigt. Og det er egentlig meget fedt, for det betyder også, at jeg virkelig skal nyde det, mens det er, og måske ikke være så bange for, at det forsvinder, som jeg har været.

Shaka Loveless udkommer med albummet "Det vi sku' miste" den 3. februar.

Se hvilken anden sangstjerne, der mener, at berømmelse har ødelagt familien

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close