Nyheder7. december 2022

SF er ude af regeringsforhandlingerne

SF har netop forladt regeringsforhandlingerne
Pia Olsen Dyhr (SF) ankommer til regeringsforhandlingerne på Marienborg mandag den 28. november 2022. Nu er det dog slut. 
Pia Olsen Dyhr (SF) ankommer til regeringsforhandlingerne på Marienborg mandag den 28. november 2022. Nu er det dog slut.
 Foto: Ritzau Scanpix

SF er ude af forhandlingerne om at danne en bred regering.

Det fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Hun begrunder det med, at "det er blevet for blåt".

- Det har været meget konstruktive forhandlinger, men vi er for langt fra hinanden på afgørende punkter. Det er vi, når det handler om klima og natur.

- Her trækker Venstre i en anden retning, fordi de er tæt på landbruget. Og det er blevet for blåt, når det handler om de særligt udsatte.

- Det er noget af det, vi har sloges for i forhandlingslokalet og her har vi virkelig mærket meget lidt flytbarhed i forhold til de allerfattigste børnefamilier, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Socialdemokratiet og kongelig undersøger Mette Frederiksen (S) forhandler dermed nu med Venstre, Moderaterne og De Radikale om at danne en bred regering.

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er formelt fortsat en del af regeringsforhandlingerne, men de to partier er ikke blevet indkaldt til forhandlinger i et stykke tid.

Sponsoreret indhold