Nyheder20. maj 2011

Seneste nyt fra Cannes

Refn kritiserer von Trier, som dog ikke vil sammenlignes med Mel Gibson – Kirsten Dunst mærker nu også konsekvenserne af nazi-udtalelserne
Alle taler stadigvæk om Lars von Trier
Alle taler stadigvæk om Lars von Trier
 Foto: Thomas Laursen

Torsdagens helt store samtaleemne var Lars von Triers bandlysning fra Cannes-festivalen efter nogle ganske kontroversielle udtalelser omkring Hitler og nazismen.

Fredag var von Trier stadig i fokus, også da den anden danske instruktør i Cannes, Nicolas Winding Refn, skulle holde sit pressemøde efter premieren på filmen Drive.

- Det var forkert, hvad Lars sagde, og det tager jeg dybt afstand fra. Nogle gange har vi en lille mentalitet i Danmark. Vi skal lære at tænke på, at der er andre mennesker omkring os, sagde Refn ifølge Ekstra Bladet.

Læs også: Lars von Trier udråbt som nazist

For Kirsten Dunst var det overhovedet at komme til at tale med journalisterne noget af en prøvelse. Hun skulle nemlig have holdt hof for pressen fredag og lørdag på restaurant Mouton Cadet Wine Bar, men de ønsker ikke at have noget at gøre med nogen som helst fra Melancholia-holdet.

Hovedpersonen selv forsøgte i dag at forklare, hvorfor reaktionerne på hans udtalelser har været så kraftige.

- En af grundene til den stærke reaktion på mine udtalelser er måske, at franskmændene historisk er kendt for at have været meget modbydelige over for jøderne. Så det er et ømtåleligt emne her i Frankrig, sagde von Trier til Ekstra Bladet.

Læs også: Brugte formue på at genere Björk

- Jeg er kendt for at provokere, når provokationen har et mål. Men denne provokation havde jo ikke noget mål. Og jeg er helt sikkert ikke Mel Gibson, lød det fra von Trier med henvisning til den amerikanske skuespiller og instruktør, som blev anklaget for antisemitisme i forbindelse med filmen Passion of the Christ, ligesom han kom med stærkt nedsættende udtalelser om jøder, da han blev anholdt for spritkørsel.

I det hele taget kan Lars von Trier dagen derpå godt se, at hans udtalelser måske ikke var de klogeste i hans karriere.

- Det, jeg sagde, var forkert og dumt, og jeg undskylder for den smerte, som jeg har påført andre. Og jeg fortryder det. Ingen har jo siden talt om filmen, og jeg er skideligeglad med den film nu.

Sponsoreret indhold