Nyheder15. marts 2024

Senegal løslader præsidentkandidat fra fængsel inden valg

Den populære oppositionsfigur Sonko i Senegal har opfordret folk til at stemme på løsladt præsidentkandidat.
FILE - Senegalese opposition leader Ousmane Sonko addresses
Ousmane Sonko er blevet løsladt fra fængslet.
 Foto: Sylvain Cherkaoui/AP/Ritzau Scanpix

I Senegal er den fremtrædende oppositionsfigur Ousmane Sonko og præsidentkandidat Bassirou Diomaye Faye torsdag blevet løsladt fra fængslet.

Det skriver den statslige tv-station RTS på sin hjemmeside ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Løsladelsen af de to politikere har været ventet, siden parlamentet 6. marts vedtog en ny amnestilov.

Det sker ti dage, inden der skal afholdes præsidentvalg i landet.

RTS giver ikke yderligere oplysninger om situationen. Det er eksempelvis uklart, hvor de to opholder sig, efter at de nu er blevet løsladt.

Tusindvis af Sonkos støtter gik torsdag på gaden i hovedstaden Dakar, i et område hvor Sonko har boet. Her sang de hans navn og dansede, mens flere fremviste billeder af ham.

Oppositionsfiguren har opfordret sine støtter til at stemme på Bassirou Diomaye Faye i det kommende valg.

Den opfordring har skabt bekymring blandt konkurrenterne til posten, fordi Sonko er populær blandt mange i landets befolkning - særligt blandt unge mennesker, som er frustrerede over økonomiske udfordringer og manglen på arbejdspladser.

Der bor omkring 17 millioner mennesker i Senegal.

Sonko har stået i spidsen for partiet Pastef, som er blevet opløst. Tidligere medlemmer af partier og medlemmer af andre partier dannede efter opløsningen en koalition, og i november pegede koalitionen på Faye som sin præsidentkandidat.

Sonko blev selv diskvalificeret som kandidat på grund af en dom for ærekrænkelse. Han har selv sagt, at dommen var politisk motiveret, hvilket myndigheder har afvist.

Faye, som inden sin anholdelse var relativt ukendt, er fortsat ifølge myndighederne egnet som kandidat i valget, fordi han ikke er blevet dømt.

Sponsoreret indhold