Nyheder2. august 2023 (opd. 3. august 2023)

Senatet i USA slår alarm: Person med skydevåben er løs

Der er angiveligt ikke blevet skudt
De tager ingen chancer, selvom politikerne er rejst på sommerferie.
De tager ingen chancer, selvom politikerne er rejst på sommerferie.
 Foto: J. Scott Applewhite/AP/Ritzau Scanpix

Politiet var i højeste beredskab, da der onsdag aften dansk tid indløb en anmeldelse om, at en person med et skydevåben var set ved kongresbygningerne i USA's forbundshovedstad, Washington D.C.

Komplekset blev evakueret, men det viste sig at være falsk alarm, fortalte politiet efterfølgende ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der kom et opkald om en igangværende episode med en person med skydevåben. Det lader til at have været fejlagtigt, sagde talsperson for Washington Metropolitan Police Department Hugh Carew.

- Ingen tilskadekomne og ingen person med skydevåben blev fundet.

To betjente har fortalt til NBC News, at det var ved bygningen Russell Senate Office Building, at en evakuering blev foretaget. Det er den ældste af Senatets kontorbygninger.

Tidligere skrev politiet på sociale medier:

- Hvis du er inde i senatsbygningerne, skal du søge dækning, hvor du er.

- Det skal bemærkes, at der ikke er nogen bekræftede meldinger om skud.

Chefen for politiet på Capitol Hill, hvor Kongressen ligger, oplyser, at der ikke var nogen, der havde hørt skud forud for anmeldelsen.

- Der er ikke nogen, der faktisk har hørt skud, og der er helt afgjort ingen ofre. Og under vores gennemgang af bygningen var der ingen, der sagde, at de havde set noget, siger politichef Thomas Manger ifølge NBC News.

Senatet i USA - det ene af Kongressens to kamre - holder sommerferie, og størstedelen af senatorerne er ikke på deres kontorer.

Nogle få ansatte bliver dog typisk i området. Også i små caféer er der typisk ansatte, og der plejer også at være sikkerhedsvagter og folk, der arbejder med vedligeholdelse af bygningen, skriver Reuters.

Mens betjente gennemsøgte bygningerne, ventede ansatte udenfor, og der var også flere turister i udkanten af kongreskomplekset.

Folk blev bedt om at holde sig væk, mens anmeldelsen blev efterforsket.

Sponsoreret indhold