Nyheder14. februar 2018

Sej dansk familie skal hente OL-medaljer hjem: Men svigerinden kan komme i vejen

Curlingturneringen ved vinter-OL i Sydkorea begynder i denne uge, og Danmarks ære skal forsvares af tre søskende – men svigerinden kan stå i vejen for kvindernes succes.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/curling.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Når de danske curlinglandshold i denne uge tager fat om sten og koste og sætter fut i De Olympiske Lege i Pyeongchang, er det ikke bare nationens ære, der er på spil. Det er en ganske særlig families ære også.

På kvindelandsholdet spiller både Dupont og Dupont. Og på herresiden finder man en tredje med det karakteristiske efternavn.

33-årige Denise, Madeleine på 30 år og 28-årige Oliver er søskende og tager altså på familieudflugt til den olympiske by i Sydkorea.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/curling-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen
Ud over Dupont-søstrene består kvindeholdet af Julie Høgh, 18, Lina Knudsen, 32, og Mathilde Halse, 18. (Foto: Thomas Laursen)

Råber højt

Særligt de to søstre kommer til at være helt tæt på hinanden, når de i de kommende uger både bor og spiller sammen.

Men deres roller er fastlagt på forhånd: Som skipper er det lillesøster Madeleine, der har styringen og i ophedede situationer har ret til at koste rundt med storesøster Denise.

– Jeg er midt imellem Oliver og Denise. Og som mellembarn bliver man enten klemt, eller man råber højt. Og jeg tror, jeg har råbt højt, forklarer Madeleine.

Lillebror Oliver har en mere diplomatisk måde at beskrive sine søstre:

– Madeleine har altid været mere matematisk og taktisk anlagt end både Denise og mig. Men Denise arbejder nok lidt mere, lyder det.

Fælles for dem alle er en stor viljestyrke, for i modsætning til mange af deres modstandere ved OL er danskerne nemlig amatører og må altså passe arbejde i dagtimerne og mange timers træning om aftenen.

Æblet er ikke faldet længere end et stenkast fra stammen, for de tre søskende har arvet kærligheden til spillet fra deres mor og far, der selv har været aktive i sporten. Curlingforældrene tager dog ikke den lange tur til Sydkorea for at følge børnenes præstationer – de bliver i Danmark for at passe de to børnebørn, som Denise må lade blive tilbage.

Drømmer man om at blive en del af curlingens svar på Laudrupfamilien, kommer man for sent.

Denise er gift, og Madeleine har en kæreste, men ingen af herrerne har mulighed for at komme med til Pyeongchang.

Med kommer til gengæld Olivers forlovede, Victoria. Hun er nemlig skipper på det russiske hold ved OL og skal altså dyste mod Dupont-søstrene.

Artiklen fortsætter under Instagram-billedet ...

Bryllup på vej

Forhåbentlig kan de holde en god tone på isen, for de skal alle mødes igen i maj under noget anderledes forhold, når der er bryllup i brudens hjemby, Sankt Petersborg.

– Vi mødte hinanden i forbindelse med curling. Første gang var for mange år siden, og så igen for tre år siden til VM, hvor Denise og jeg spillede mod hende, fortæller Oliver om sin store kærlighed. Og den holdes fint i live på trods af den store distance i det daglige.

– Vi må se, hvor god tid der bliver til at se hinanden under OL. Damer og herrer spiller forskudt, så det bliver ikke nemt.

Sponsoreret indhold