Seertal: DR banker TV2, der banker DR

For en gangs skyld kan Sofie smile, for når det gælder seertal, overgår hun og DR klart Søs og TV2

For en gangs skyld kan Sofie smile, for når det gælder seertal, overgår hun og DR klart Søs og TV2

Foto: All Over

Der er ikke nogen over eller ved siden af "Forbrydelsen II".

Akkurat som sidst, da Sofie "Sarah Lund" Gråbøl rendte rundt i ugevis med sur-mund og sweater, fulgte seerne med. Og efterårets start på DR-serien er da heller ingen undtagelse. Man skal op i fodboldlandskamp-ligaen, før man finder højere seertal.

1.696.000 danskere sad klinet til skærmen søndag aften for at konstatere, at politiets interne kampe og politik er råddent - og her antydes ikke til den virkelige skandale inden for Forsvaret, selv om det måske overgik "Forbrydelsen II" i dårligdom - i virkelighedens råddenskab er der jo ikke nogen mord, endnu.

På drama-siden overgik DR TV 2's bedste bud på fiktion, "Lærkevej", med 600.000. 1.071.000 danskere så Søs Egelind og den "Desperate Housewives"-inspirerede serie. Men det skal siges til Odense-stationens forsvar, at deres udfordring ligger torsdag aften.

Derimod kan DR ikke følge med, hverken når det gælder talentfulde udfoldelser på konkurrenceplan eller humor. "Vild med dans" ses af 1.233.000 millioner danskere, mens kun 942.000 gider at se "Talent 09". På den anden side ligger de 2 programmer lige over for hinanden fredag aften, og det betyder, at de danske seere anløber 2 ¼ mio. Og det vil sige, at næsten halvdelen af den danske befolkning ser fjernsyn netop der.

Her på siden skrev vi forleden, at Anders Lund Madsen og hans "Det nye talkshow" ikke rigtigt kunne være med over for konkurrenten Uffe Holm og hans TV 2-satsning "Live fra Bremen". Sandt nok, men Lille Madsen vinder alligevel anden runde med godt 900.000 seere, mens Uffe ligger et par hundredetusinde under. I den genre kunne Casper Christensens "Aloha" kun samle knap halvdelen, nemlig 430.000 seere.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close