Nyheder25. oktober 2017

Sebastian Jessen: Jeg kunne se mig selv i sorgen

Skuespilleren tager i "Mens vi lever" favntag med sin hidtil største rolle, og den har krævet mange følelser.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-63502.jpg
 Foto: All Over

Sebastian Jessen står på den røde løber ved Heartless-premieren i København og smiler. Det er april måned, året er 2014.

Blitzene lyner, journalisterne flokkes om ham, han svarer medievant og overskudsagtigt på spørgsmålene, og ingen lægger rigtig mærke til, at smilet ikke når øjnene.

Ikke før han pludselig står over for den spirende instruktør Mehdi Avaz.

De kender ikke hinanden. Men Mehdi Avaz kan se, at der er noget, der ikke er, som det skal være.

- Jeg kunne se en smerte i hans øjne, selv om han smilede. Jeg skrev bagefter og spurgte ham, om vi skulle drikke kaffe, og så sagde jeg til ham, at jeg kunne se, han ikke var okay. Så fortalte han, han havde mistet sin far til kræft kort tid inden, siger Mehdi Avaz.

Sebastian Jessen går fra kaffeaftalen med et tilbud. Mehdi Avaz vil have, at han skal spille med i hans debutfilm, "Mens vi lever".

Den sorg, Sebastian Jessen bærer rundt på, efter at han mistede sin far, og hans familie forandrede sig for altid, gør ham perfekt til hovedrollen som Kristian, der gennemgår en traumatiserende oplevelse i filmen.

- Da jeg læste manuskriptet, følte jeg mig forbundet til karakteren, siger 31-årige Sebastian Jessen og uddyber:

- Jeg tror, det er på grund af den sorg, min rolle gennemlever. Jeg synes, jeg kunne relatere til sorgen, og jeg følte, at jeg skulle spille nogle følelser, som jeg kunne finde frem i mig selv. Ikke fordi det ville være nemt. Men jeg vidste, jeg havde dem i mig, siger han.

Derfor takkede han ja til rollen. Under optagelserne kunne han mærke, at han fik bearbejdet sin egen sorg ved at bruge den i skuespillet.

- Jeg synes, det er ret privilegeret at have at arbejde, hvor jeg kan bruge min sorg og arbejde med den, for det er også en måde at bearbejde den på og ligesom se den i øjnene og ikke lukke ned for den. For det er der mange, der gør, og så bliver det sådan en knude, siger skuespilleren.

Som han havde forudset, var det dog ikke nemt for ham at sænke paraderne og give sig hen til den tilstand af sorg.

- Det var hårdt at gå igennem nogle af de ting, Kristian går igennem i filmen, også fordi jeg virkelig brugte mig selv. Men det var også så fedt at få lov at lave noget, der er så dybt. Det er der ikke andre, der har givet mig muligheden for, siger Sebastian Jessen.

"Mens vi lever" har premiere den 26. oktober.

Sponsoreret indhold