Nyheder20. juni 2018

Se teaseren for "Journal 64"

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares kan snart opleves for sidste gang som duoen fra Afdeling Q, og nu er første klip fra filmen klar.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/still2_zentropa_henrik_ohsten.jpg
 Foto: Henrik Ohsten

Afdeling Q-filmene "Kvinden i buret" (2013), "Fasandræberne"(2014) og "Flaskepost fra P" (2016) har været kæmpe successer med i alt 2,2 millioner solgte biografbilletter.

Derfor er der lagt i kakkelovnen til et menneskemylder i mørket, når "Journal 64" får premiere senere på året.

Det er samtidig sidste gang, at Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares kan opleves i rollerne som Carl Mørck og Assad.

Men allerede nu er teaseren klar, og her får man et lille indblik handlingen.

- Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar.

Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er og hvem den fjerde plads er tiltænkt.

Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid.

Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb, lyder det i pressemeddelelsen.

Se klippet her:

I filmatiseren af Jussi Adler-Olsens roman kan publikum glæde sig til at se et vrimmel af kendte skuespillere.

Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Nicolas Bro, Elliott Crosset Hove, Anders Hove, Fanny Leander Bornedal, Clara Rosager, Nastja Arcel og Anders Juul medvirker i dramaet, der er produceret af Zentropa.

Meget mere Nikolaj:

Masser af Nikolaj Lie Kaas

Sponsoreret indhold