Nyheder9. december 2009

SE og HØR dømt - Amin tabte

Den store komiker havde forlangt 250.000 kr. i erstatning, men må nøjes med 50.000
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/december/amin-dom-jpg.jpg
 Foto: All Over

SE og HØR er blevet dømt til at betale den kendte, store komiker Amin Jensen en erstatning på 50.000 kr., men i betragtning af, at Amin Jensen havde forlangt 250.000 kr., betragter SE og HØRs chefredaktør Kim Henningsen rettens afgørelse som mere end en halv sejr.

SE og HØR blev kun dømt i 1 af de 4 forhold, komikeren ville have ugebladet dømt for, primært at det var ubegrundet, at SE og HØR skrev, at Amin Jensen i forbindelse med et ophold på en slankehøjskole var psykisk ustabil.

Selv om de 50.000 kr. er langt under det beløb, Amin Jensen havde forlangt, vælger SE og HØR alligevel at anke dommen til Østre Landsret.

- Erstatningsbeløbet står efter min bedste overbevisning ikke mål med de udsagn, vi er blevet dømt for - især ikke hvis man ser på retspraksis i lignende sager. Det vil vi gerne have prøvet ved en højere instans, siger Kim Henningsen.

SE og HØR har efter dommen forgæves forsøgt at få fat i Amin Jensen selv, men har modtaget følgende kommentar fra hans advokat, Benny Collenburg:

- Amin ser frem til at mødes med Kim Henningsen i morgen i "Go'morgen Danmark". Derudover har han ingen yderligere kommentarer.

Sponsoreret indhold