Nyheder15. juli 2015

Vildt vægttab: Se Marius' fantastiske forvandling

16-årige Marius tog sidste år en beslutning om, at han ikke længere ville være tyk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marius_daugaard_foto_privat.jpg
 Privat

Man kan lige så godt gøre tingene ordentligt.

Ordene kommer ud af munden på 16-årige Marius Daugaard. Og når man møder den unge fyr fra Horsens, er man ikke i tvivl om, at der er mening bag ordene.

I marts 2014 viste badevægten 140,5 kilo, når Marius trådte op på den. I dag er det tal væsentlig mindre.

– Jeg var i praktik på et gods som skytte. Det var meget hårdt for mig, fordi jeg var så stor, så skytten tog en snak med mig og sagde, at hvis jeg ville det her, så skulle jeg tabe mig, fortæller Marius, som inden da havde forsøgt at tabe sig uden held.

Denne gang var det dog anderledes, fordi Marius havde et mål med sit vægttab.

– Jeg vidste ikke særlig meget om det med maden, og hvad jeg skulle spise, så jeg bestemte mig for, at jeg ikke skulle spise over 1500 kalorier om dagen, fortæller Marius, der helst ville klare vægttabet selv uden al for megen indblanding fra omverdenen.

– Jeg spiste havregryn til morgenmad, hvid pasta og en pølse til middag og også noget a la det til aften. Så det var ikke specielt sundt, men jeg sørgede for, at det aldrig blev mere end 1500 kalorier. Så var jeg også sulten hver aften, når jeg gik i seng, erkender han.

Hans stædighed og gode resultater betød, at han kæmpede, selv om den konstante sult var en hård modstander.

– Jeg var bare motiveret og så, hvor meget jeg tabte mig. I en god periode kunne jeg tabe et kilo om dagen, smiler Marius Daugaard, der håber, at han med sin fortælling kan være med til at motivere andre til at smide de overflødige kilo.

Mens kiloene raslede af, havde Marius’ ben svært ved at holde til de mange gåture, men det standsede ikke den unge fyr, der i stedet begyndte at træne på en motionscykel.

Efterhånden lærte han også mere om kosten, og at det var sundere at spise grøntsager, fedtfattigt kød og fuldkorns-produkter, og på den måde slap han også for at gå sulten i seng. Så da han i julen satte sig til bords med sine forældre, viste vægten kun 80 kilo.

– Jeg har det godt i dag. Jeg bliver glad af at træne og spise sundt. Jeg er blevet mere åben og har meget mere overskud, stråler en stolt og let Marius.

https://imgix.seoghoer.dk/marius_til_artikel_foto_schutze.jpg
 René Schütze

Marius er i dag glad og tilfreds og 60 kilo lettere. (Foto: René Schütze)

Sponsoreret indhold