Nyheder27. januar 2014

Se Helle Thorning skovle sne

Statsministeren har fundet skovlen frem
Af af
Helle Thorning-Schmidt skovler sne
Helle Thorning-Schmidt skovler sne
 Foto: Michael Frandsen




Kong Vinter har for alvor fundet vej til Danmark, og sneen lagde sig således som et tungt tæppe over det meste af landet i dag.

Også på Kuhlausgade på Østerbro, hvor statsminister Helle Thorning bor, lå sneen som en tung og truende dyne. Ifølge loven skal sneen ryddes, så der ikke er fare på færde for fodgængere.

Om Helle Thorning- Schmidt havde en fridag fra statsminister-stolen, eller om andre på gaden bare slet ikke havde tid, vides ikke. Men i hvert fald var det statsministeren selv, der trodsede kulden og havde fundet skovlen frem for at få bugt med snebunkerne.

Det var naboen Michael Frandsen, der fangede statsministeren i sneskovleriet mandag eftermiddag. Og han kunne ikke dy sig for at tage en række billeder af det, han kalder "Første-skovlen":

- Jeg synes, det er fedt, at vi i Danmark ikke er længere væk fra hinanden. Og det er dejligt at se, at også en statsminister er klar på at skovle sit fortov fri for sne, siger Michael Frandsen til SE og HØR.

- Det vidner om, at vi ikke er længere væk fra vores folkevalgte, end at vi kan se dem skovle sne ude foran deres hjem, og det er bemærkelsesværdigt, lyder det fra Michael Frandsen, der til daglig arbejder som journalist.

Han er spændt på at se, hvor langt hans skovle-billede når ud i verden:

- Allerede nu har mange danske medier ringet til mig. Jeg er da spændt på at se, om også de udenlandske er interesseret lige som dengang med Helles 'selfie' (med Barack Obama under Mandela ceremoni, red.).


Galleri: Helles botox-rejse

Sponsoreret indhold