Nyheder25. juli 2022

Se den vilde video: Skakspillende robot brækker fingeren på syvårig modstander

En skakturnering i Moskva mellem en syvårig dreng og en robotarm udviklede sig højdramatisk i sidste uge
Der er her ikke tale om samme robot, som brækkede drengens finger, men en tilsvarende. Denne robotarm kan udfordres i japansk skak - kaldet Shogi.
Der er her ikke tale om samme robot, som brækkede drengens finger, men en tilsvarende. Denne robotarm kan udfordres i japansk skak - kaldet Shogi.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Under en skakturnering den 19. juli kom den ene af deltagerne, en syvårig dreng, tilsyneladende til at rykke lidt for hurtigt til modstanderens smag.

Og den slags kan jo ske, og sikkert også hurtigt løses i al fordragelighed, men sådan skulle det ikke gå i dette tilfælde under Moscow Open.

For modstanderen var i dette tilfælde en softwarestyret robotarm, der reagerede prompte ved at presse den lille drengs finger ned mod skakpladen, og det ellers stilfærdige spil blev pludselig afbrudt under stor panik.

Og sådan én kan jo godt være vanskelig at forhandle med.

Måtte hjælpes ud

Det skriver The Guardian, som også har en video af det uhyggelige og særprægede optrin.

– Robotten brækkede barnets finger, lyder meldingen fra Sergey Lezarev, der er præsident for skakforbundet ifølge The Guardian til det russiske nyhedsbureau TASS.

Se videoen af den ubarmhjertige robotarm her:

Han tilføjer i den forbindelse, at selvsamme robot havde gennemført adskillige skakopgør før da, uden det var gået galt.

– Det er selvfølgelig meget slemt, sagde han videre.

Flere voksne til stede måtte redde drengen ud af det greb, han befandt sig i, da hans finger sad klemt under robotarmen i flere sekunder.

Spillede videre dagen efter

Sergey Smagin, der er vicepræsident i den russiske skakforening, forklarer, at robottens ”reaktion” nok skyldtes, at drengen var for hurtig til at komme med sit modtræk, efter skakrobotten tog en af hans brikker ud.

Drengen har det – på trods af forskrækkelsen og den brækkede finger – tilsyneladende godt. Han var ifølge der russiske medie allerede i stand til at spille igen den efterfølgende dag, dog med forbinding på.

Nu skal en række specialister og operatører foretage en undersøgelse af robotten, så man sikrer, at en lignende situation ikke sker igen.

Sponsoreret indhold