Nyheder12. maj 2024

Se billedet: Nu er han også sigtet for drab på sikhleder

Canadisk politi har sigtet en 22-årig indisk mand for drabet på Hardeep Singh Nijjar. Nu er fire personer sigtet i sagen
22-årige Amandeep Singh er blev anholdt og sigtet for drab.
22-årige Amandeep Singh er blev anholdt og sigtet for drab.
 Foto: Ritzau Scanpix

En fjerde mand er blevet anholdt og sigtet i sagen om drabet på sikhlederen Hardeep Singh Nijjar i Canada sidste år.

Det siger politiet i Canada lørdag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere på måneden anholdt og sigtede canadisk politi tre mænd fra Indien i byen Edmonton i den canadiske delstat Alberta.

Den fjerde person, der nu også er anholdt i sagen, er en 22-årig mand, der ligeledes er fra Indien. Han er sigtet for drab, siger politiet.

Den 22-årige, der bor i Canada, var ved anholdelsen i sagen allerede i politiets varetægt, da han også er mistænkt for overtrædelser af våbenloven.

Det er dog angivelige overtrædelser, som ikke har forbindelse til sagen om Hardeep Singh Nijjar.

Han blev anholdt i byen Peel i den canadiske provins Ontario.

Da politiet tidligere i maj anholdt de tre første i sagen lød det, at det nu skulle undersøges, hvorvidt mændene har forbindelse til Indiens regering.

Hvorvidt dette også gælder den fjerde sigtede i sagen fremgår ikke.

45-årige Hardeep Singh Nijjar blev skudt foran et sikhtempel i den canadiske delstat British Columbia den 18. juni sidste år.

Han var canadisk statsborger og kæmpede for oprettelsen af den selvstændige sikhstat, Khalistan, der skal løsrives fra Indien. Sikhbevægelsens størrelse i Canada har længe vakt frustrationer hos den indiske regering.

Canadas premierminister, Justin Trudeau, hævdede i september, at Indien var involveret i drabet på sikhlederen.

Siden da er der blandt andet blevet udvist diplomater fra begge sider.

Indien har stemplet Nijjar som "terrorist" og beskyldt ham for at lede en militant separatistbevægelse. Det har Nijjars støtter ifølge det canadiske public service-medie CBC benægtet.

Canadisk politi oplyste i forbindelse med anholdelserne i maj, at det har samarbejdet med amerikanske myndigheder. Det står dog ikke klart, hvad samarbejdet dækker over.

Sponsoreret indhold