Nyheder23. februar 2024 (opd. 23. februar 2024)

Se billederne: Kong Frederik til fredsgudstjeneste

I anledning af toårsdagen for invasionen i Ukraine er kong Frederik fredag formiddag til fredsgudstjeneste i Holmens Kirke i København

Politikere og kong Frederik til fredsgudstjeneste

Kong Frederik er fredag mødt op til og deltager i en fredsgudstjeneste i Holmens Kirke i København i anledning af toårsdagen for invasionen i Ukraine.

I Danmark markerer kirkerne toårsdagen i dagene omkring 24. februar, hvor russiske kampvogne i 2022 rullede ind over grænsen til Ukraine.

Gudstjenesten er blevet til i samarbejde med Københavns Stift, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd og Folkekirkens Nødhjælp samt foreningen "Association of Ukrainians in Denmark".

Også en række politikere deltager i fredsgudstjenesten i Holmens Kirke.

Blandt dem er justitsminister Peter Hummelgaard (S), formand for Folketinget Søren Gade (V) og tidligere medlem af Moderaterne Jon Stephensen, som er blevet løsgænger i Folketinget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er fredag i Ukraine og deltager derfor ikke i fredsgudstjenesten i Holmens Kirke.

Lørdag vil hun deltage i en lignende gudstjeneste i Ribe Domkirke. Det skrev Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse torsdag.

Organisationen har opfordret andre kirker i Danmark til at holde åben for bøn og lystænding på årsdagen lørdag.

I sin nyligt udgivne bog "Kongeord" har Kong Frederik sat ord på sit forhold til troen og Gud.

Bogen udkom i forbindelse med tronskiftet i januar. Her overtog han tronen fra sin mor, dronning Margrethe, og fik titlen som konge.

I den forbindelse proklamerede han sit valgsprog, "Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark". Det blev efterfølgende bemærket fra flere sider, at Gud ikke indgik i valgsproget.

I "Kongeord" forklarede kong Frederik, at Gud indgår i forestillingen om at være "forbundne".

- Troens styrke ligger ikke i, om Gud er nævnt i et kongeord, men i at vi som mennesker, som folk, føler os forbundne til hinanden gennem vores kristne tro.

Sponsoreret indhold