Se ALLE billederne: Ulla Terkelsen fylder 70 år

I dag fylder Ulla Terkelsen 70 år - SE og HØr har samlet både billeder og video fra hendes spændende liv

I dag fylder Ulla Terkelsen 70 år - SE og HØr har samlet både billeder og video fra hendes spændende liv

Foto: AOP og Birger Storm
I dag fylder hele Danmarks journalist-darling, Ulla Terkelsen, 70 år. Men trods sin fremskredne alder har Ulla Terkelsen ikke i sinde at lægge jobbet på hylden - hun elsker stadig at rapportere fra verdens brændpunkter iført sit legendariske kendetegn: et kulørt tørklæde.

I begyndelsen af marts rykkede Ulla Terkelsen til Kiev for at være helt tæt på den internationale krise, der lige nu hærger det ukrainske land. Men selvom Ulla Terkelsen nu - og så ofte før - befinder sig midt i kaos og konflikter, er det sjældent, at hun smider tørklædet til fordel for skudsikker vest og hjelm. Og det er der en grund til, fortalte den alvidende journalist for nyligt i et interview med Michael Meyerheim:

LÆS OGSÅ: Ulla Terkelsen: Derfor bruger jeg ikke beskyttelse

- Hvis jeg er ude med for eksempel det danske forsvar - hvis man er embedded, hvis man er ude med forsvaret - så skal man have det på. Ellers vil de ikke have en med. Men jeg har det ikke på, for det er meget tungt. Og man kan ikke løbe. I min høje alder, med mine gamle ben, så kan jeg ikke løbe med sådan en vest. Og man skal kunne løbe ret hurtigt - hvis man skal løbe om hjørner, hvis der bliver skudt, forklarede Ulla Terkelsen.

LÆS OGSÅ: Rutinerede Ulla sendes østpå

Ulla Terkelsen har tilbragt over 20 år hos både DR og TV2. Karrieren begyndte dog hos den aarhusianske avis Demokraten i 1967 og efterfølgende rykkede Ulla Terkelsen teltpælene op og tilbragte adskillige år i udlandet som korrespondent for DR. I dag er hun korrespondent for TV2 og stadig lige så flittig på arbejdsfronten som i sine yngre dage.

I anledningen af den runde fødselsdag har SE og HØR været et smut i billedarkivet for at finde nogle billeder fra Ulla Terkelsens lange karriere i mediebranchen:
Ulla Terkelsen og Jes Dorph-Petersen i et emotionelt øjeblik: Det er Jes Dorph-Petersens sidste arbejdsdag på TV2 (Foto: Birger Storm)
Ulla Terkelsen er en arbejdshest - også når hun giver interview. Her svarer hun lige et opkald på telefonen, inden hun giver interview på Grand Hotel i København (Foto: Claus Poulsen)
Ulla Terkelsen dækker OL i London sammen med en anden Ulla; nemlig Ulla Essendrop (Foto: Jesper Sunesen)
Der er travlt op til premieren på TV2 i 1988 (Foto: AOP)
Ulla Terkelsen elsker tørklæder. Til Ekstra Bladet har hun engang udtalt: - Journalistik er er udendørs job. Det er ligesom at være brolægger. Så jeg har altid et tørklæde på, fordi jeg altid reporterer under åben himmel (Foto: Birger Storm)
Ulla Terkelsen har ofte dækket royale begivenheder; her dækker hun sammen med kollegaen Jes Dorph-Petersen brylluppet mellem William og Kate 29. april 2011 (Foto: Krestine Havemann)
Skuespiller Nikolaj Lie Kaas og instruktør Anders Thomas Jensen sammen med Ulla Terkelsen til Zulu Awards i 2005
Ulla Terkelsen havde god udsigt fra sit sæde, da hun overværede kampen mellem Danmark og Bulgarien i Portugal i 2004 (Foto: Claus Poulsen)
Ulla Terkelsen på vej til Jes Dorph-Petersens 50 års fødselsdag (Foto: Lars H. Laursen)
Ulla Terkelsen i festligt lag i 1980'erne (Foto: Mogens Bergen)


Og hvem husker ikke denne episode? Da Ulla Terkelsen interviewede selveste Dronningen i 2012, endte journalisten nemlig med at få en noget sjov oplevelse med sig. Se den her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close