Nyheder23. august 2023 (opd. 23. august 2023)

Sascha Faxe er ny politisk ordfører for Alternativet

Faxe blev valgt ind i Folketinget i forbindelse med valget sidste år
Sascha Faxe får fremover en større rolle i Alternativet. 
Sascha Faxe får fremover en større rolle i Alternativet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Sascha Faxe bliver ny politisk ordfører for Alternativet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Hun afløser Torsten Gejl, der er sygemeldt med stress med fysiske følgeskader. Det kom frem tidligere på måneden.

Faxe blev valgt ind i Folketinget i forbindelse med valget sidste år. Her kom Alternativet ind i Folketinget med seks mandater.

- Jeg glæder mig meget til at varetage posten som politisk ordfører for Alternativet, siger hun i pressemeddelelsen.

- Det er et vigtigt og krævende job at skulle udtale sig på partiets vegne i så mange forskellige politiske spørgsmål. Heldigvis har jeg mange års engagement i Alternativet at trække på, og jeg føler mig godt klædt på til opgaven, siger hun.

Det var 7. august, at Gejl på Facebook skrev, at han sygemeldte sig.

- Jeg lyttede ikke til det, som både kroppen og mine nærmeste forsøgte at fortælle mig.

- Det har en pris, og den betaler jeg nu. Min krop protesterer på det kraftigste mod det, jeg har udsat den for. Derfor skal jeg have en pause, skrev Gejl.

I store dele af valgperioden fra 2019 til 2022 sad Gejl alene for Alternativet i Folketinget, efter at partiet i begyndelsen af 2020 gik i opløsning. Fire ud af fem folketingsmedlemmer smuttede fra Alternativet dengang. Alene tilbage stod Gejl.

- At sidde alene i Folketinget i tre år for Alternativet med 52 ordførerskaber når alt handler om overlevelse, medfører ganske enkelt et ekstremt højt tempo.

- Når så miraklet sker, og partiet overlever, skal der findes en landingsbane for at komme ned i et forsvarligt tempo igen. Det har været svært for mig - faktisk fortsatte jeg bare i fuld fart.

- Samtidig har det været svært for mig at indse og acceptere, at jeg var ramt af stress, og hvor tosset det end kan lyde, føltes det at blive sygemeldt i sig selv stressende, skrev Gejl i sit Facebook-opslag.

Mens Gejl er sygemeldt, skal Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen være suppleant for ham i Folketinget. Hun bliver blandt andet sundhedsordfører og retsordfører, oplyser partiet. Desuden genindtræder Helene Liliendahl Brydensholt som gruppeforperson.

Sponsoreret indhold