Nyheder26. januar 2024

SAS med trecifret millionunderskud i december

Regnskabstal fra SAS fortæller, at det går langsomt fremad. Men stadig et stykke vej til rentabel drift
SAS-fly i CPH lufthavn. (Arkivfoto).
SAS-fly i CPH lufthavn. (Arkivfoto).
 Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Luftfartsselskabet SAS har offentliggjort sine regnskabstal for december, og de viser et underskud på 196 millioner svenske kroner.

Det er ikke uventet eller usædvanligt, da december normalt er en måned, hvor det er svært at lave overskud.

Og faktisk er underskuddet mindre, end man kunne forvente, mener Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker og aktieanalysechef hos Sydbank.

- Men det hænger meget sammen med den regnskabsmetode, som SAS benytter sig af.

- Alt bliver omregnet til dollar, og det har tidligere givet negative udsving, når den svenske krone har haft det svært over for dollaren, mens det denne gang hiver resultatet opad, fordi dollaren faldt frem mod nytår, siger han.

Han konstaterer, at der trods valutaeffekterne er fremgang at spore hos SAS, men at selskabet fortsat er et stykke fra at være rentabelt.

Også selv om der er udsigt til, at SAS med udgangen af første halvår kan være fri af den konkursbeskyttelse, man har befundet sig i siden sommeren 2022.

- SAS har på det seneste vundet markedsandele fra Norwegian, der har løftet priserne betragteligt. Og når man er ude af konkursbeskyttelsen, så skulle vi gerne se et selskab i endnu bedre form.

- Men udmeldingerne er indtil videre, at man kun i allerbedste fald opnår et driftsresultat i det igangværende regnskabsår, der går i nul, siger Jacob Pedersen.

Sponsoreret indhold