Nyheder15. november 2015

Sarah fra ”Absalons hemmelighed”: Måtte gå en klasse om

Sarah Juel Werner spillede for ni år siden Cecilie i DR’s julekalender, og det var hårdt, men sjovt arbejde, der kostede et klassetrin
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20151120-sarah-juel-werner-.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
2006 kom ”Absalons hemmelighed”, som tog de danske børn med på et eventyr om den 12-årige Cecilie. Ved udgravningen af en metrotunnel dukker der en gård op. Den har tilhørt Københavns grundlægger Absalon, og Cecilie begynder sammen med sin ven Hubert at lede efter Absalons hemmelighed.
I år genudsender DR julekalenderen, og SE og HØR har mødt Sarah Juel Werner, der spiller Cecilie. Oplevelsen med julekalenderen var helt speciel, og filmholdet blev næsten Sarahs ”familie”. – Det var virkelig sjovt at være med i ”Absalons hemmelighed”, men også ret hårdt. Vi brugte fem intensive måneder på optagelserne. Jeg tog 7. klasse om, fordi der var fem måneder, hvor jeg ikke havde været i skole. Men det var det hele værd, fortæller hun. – Jeg bliver stadig genkendt fra julekalenderen og helt sikkert også fra ”Ulvepigen Tinke”. Her forleden blev jeg genkendt i SuperBrugsen. Det er sjovt, synes jeg, fortæller Sarah, som i dag er 23 år. Store drømme Ni år senere er Sarah ikke længere en lille pige. I dag bor hun i Odense i en lejlighed med to venner, og så er hun kæreste med 25-årige Ari Alexander, som også er skuespiller. I august kom hun ind på drømmeuddannelsen Skuespillerskolen i Odense, hvor hun skal bruge fire år på at udvikle sine kundskaber. Interessen for skuespil kom, da hun var kun otte år gammel. – Jeg var otte år, da jeg kom med i ”Ulvepigen Tinke”, som er det første, jeg har været med i. Min mor så en annonce i avisen, hvor der var en åben casting. Så kom jeg derhen, og så syntes jeg, at det var supersjovt. Så jeg fortsatte, fortæller Sarah. Siden hen har hun medvirket i bl.a. ”Arven”, ”To verdener” og ”Brødre”, og den unge pige har masser af drømme. – Jeg vil gerne arbejde med mange forskellige genrer i min karriere. Men jeg elsker at lave dramatiseringer. Jeg vil gerne arbejde i Danmark, men jeg vil også gerne prøve udenlandske roller, hvis jeg bliver spurgt, forklarer hun. Jul uden julekalender I sin fritid læser Sarah en masse bøger, og når hun har tid, tager hun til København for at besøge familie, venner og kæresten. Men selv om hun engang var hovedpersonen i ”Absalons hemmelighed”, skal hun ikke selv se julekalender i denne december. – Julen er hyggelig, fordi den bringer familien sammen. Men alt sådan noget med nissehuer og juletræer går jeg ikke så meget op i. Jeg ser ikke julekalender, for jeg har ikke noget TV. Jeg ser serier og programmer på min computer i stedet, lyder det fra Sarah, der elsker at rejse. Og gerne med et godt formål. – Jeg har brugt et år i Indien, hvor jeg rejste rundt. Derudover har jeg arbejdet fire år for Plan Danmark, hvor jeg har besøgt slumområderne i Indien og i Kenya. Jeg har altid elsket at rejse, og jeg har en ret stor retfærdighedsfølelse, så jeg ville gerne gøre noget aktivt. Jeg har dog ikke kunnet arbejde så meget med det, siden jeg startede på skolen, desværre, fortæller Sarah.

Du kan læse meget mere om julens, og alle de andre stjerner, i den nye udgave af SE og HØR

Sponsoreret indhold