Nyheder 31. januar 2017

Sara Maria Franck-Mærkedahl: Jeg kan besvime af angst

Den tidligere vejrvært og "Vild Med dans"-vinder Sara Maria Franck-Mærkedahl fortæller nu åbent om sin angst for at dø for tidligt

Sara Maria Franch-Mærkedahl er vokset op i en lidt anderledes tilværelse, end de fleste danske børn er. 

Hun kommer nemlig fra an cirkusfamilie og har derfor også været vant til livet på landevejen. 

Dog har der også været alkohol som en del af familiens hverdag, og det har resulteret i, at Sara Maria Franch-Mærkedahl i dag kæmper med angst. 

Det fortæller hun åbent om i Kanal 4's programserie "Slip angsten - Sig det højt". 

Her fortæller hun blandt andet, at hendes angst bunder i, at hun er bange for at dø for tidligt, og at den har rod i hendes opvækst. 

- Når man som barn vokser op i familier med alkohol, så er der masser af rammer, der er utrygge - i nogen perioder i hvert fald. Og for mig har den utryghed gjort, når jeg er blevet voksen, at jeg bliver bange for situationen, fordi jeg har oplevet nogle ubehagelige ting, hvor jeg har følt mig meget utryg. Og det har som voksen betydet, at jeg bliver bange, når jeg ikke har kontrol, siger hun blandt andet i programmet. 

For Sara Maria kan angsten altså komme, når hun oplevet noget uventet, som kan få hende til at spekulere på, om hun skal dø nu. 

Og det kan ske når som helst. 

- Altså sidst jeg mærkede angsten, var i går. Fordi jeg fik sådan noget med mit ene øje, hvor jeg ikke følte, jeg kunne se ordentligt på mit ene øje. Og så går det allerede i gang i midt hoved. Nå, ja, så fik jeg en hjernesvulst, fortæller hun. 

Sara Maria er ikke den eneste kendte dansker, der står frem i programmerne for at bryde tabuet om angst. 

I aftenens program, der bliver sendt på Kanal 4 klokken 21, kan du også møde Chief 1 og Nanna Lüders.

Du kan se flere billeder af Sara Maria i galleriet herunder: 

Sara Maria efter cirkus

Sponsoreret indhold