Sanne Salomonsen: Stolt af livserfaring

Sanne Salomonsens ansigt er ikke længere glat og rynkefrit, men sangerinden klager ikke

Sanne Salomonsens ansigt er ikke længere glat og rynkefrit, men sangerinden klager ikke

Foto: Thomas LaursenMed det første album ude i 1973 er Sanne Salomonsen en erfaren kvinde i musikbranchen med masser af hits på samvittigheden. Men at have mange år på bagen som sangerinde medføder ikke kun respekt.

Allerede da Danmarks rockmama rundede 40 år, kunne den nu 58-årige sangerinde mærke et ekstra pres på grund af de mere og mere påtrængende rynker i panden.

- Da jeg blev 40 år, fik jeg på puklen af medierne, der prøvede at halshugge mig. Men det lykkedes ikke, for min personlighed betyder, at der ikke er nogen, der skal fortælle mig, hvad jeg må, og hvad jeg ikke må, bare fordi jeg er blevet en ældre kvinde, siger sangerinden.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen: Det hele hænger!

Sanne Salomonsen har da heller ikke smidt sine vante cowboybukser eller læderstøvler på porten, fordi kroppen ikke ser ud, som da hun var i 20'erne.

- Jeg prøver aldrig nogensinde på at være en anden, end jeg er. Jeg er 58 år, og jeg er sej. Det ér jeg, siger hun insisterende og fortsætter:

- Jeg har det rigtig godt med mig selv. Selvfølgelig kan jeg se rynkerne, og at mine bryster hænger lavt, hvis jeg ikke hejser dem op, men jeg har mit lange hår, mine jeans og mine bikerboots, siger rockmamaen.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen: Forlader Danmark

Sanne Salomonsen er nemlig stolt af ikke at være purung og samtidig klare sig godt som sangerinde. Det kan nemlig være op ad bakke at blive ældre, når man er en kvinde i offentlighedens søgelys.

- Jeg er stolt af at være en livserfaren kvinde i denne branche. Man skal ikke tage for givet, at man får lov til at blive ved. Man skal jo helst ikke blive mere end 30 år som kvinde, siger hun.

Men det vil Sanne Salomonsen være et godt eksempel på, at man godt kan.

LÆS OGSÅ: Sanne Salomonsen overvejer pension

- Jeg har tænkt mig at blive gammel i branchen sammen med min gamle veninder, fru Linnet (Anne Linnet red.) og fru Sørensen (Lis Sørensen red.). Vi skal bevise - og gør det allerede - at alder ikke er nogen hindring, når du er kvinde i musikbranchen, siger Sanne Salomonsen.

Selvom hun står ved sin alder, føler Sanne Salomonsen sig dog ikke som en, der nærmer sig de 60 år.

- Indvendigt er jeg 35 år. Som 35-årig har du levet så tilpas meget af dit liv, at du ved, hvor dine grænser går og er bevidst om din livsfilosofi og om, hvad du vil med dit liv. Sådan har jeg det, siger hun.

Når hun synger megahittet "Det er ikke det, du siger" om at elske og miste, kan Sanne Salomonsen dog godt mærke, at hun har en del flere oplevelser på rygraden end en i 20'erne.

LÆS OGSÅ: Drew Barrymore: - Alderdom er en lettelse

- Når du er et livserfarent menneske, bliver tolkningen i for eksempel sådan en sang anderledes, end dengang jeg var helt ung. Hvis nogen havde løjet og bedraget mig som 23-årig, ville det have gjort et enormt indtryk og gjort rigtig ondt, siger Sanne Salomonsen.

Som en kvinde der nærmer sig de 60 år, er det dog andre følelser og tanker, der dukker op i hendes hoved.

- Nu ville jeg give fingeren og smide vedkommende ud, for jeg er blevet for gammel til at finde mig i noget. Livserfaring gør, at man reagerer anderledes på konflikter og på livet, siger Sanne Salomonsen.

Sanne Salomonsens nye album "Hjem 2014" er ude den 27. oktober.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close