Nyheder17. maj 2017

Sanne: Jeg har været langt ude over mine grænser

Det har været en kamp at se sin egen sårbarhed i øjnene, men Sanne Salomonsen har sluttet fred med sin blues.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/bb-59306.jpg
 Foto: All Over Press

Det er foråret 2007. Sanne Salomonsen står foran sin kridhvide køkkenvæg. I hånden har sangerinden en tusch.

I 11 måneder har hun kæmpet med en depression, der ramte hende, efter at hun i 2006 fik en blodprop i hjernen.

Men netop denne dag er der sket noget.

- Jeg kan huske den første dag, det lettede bare lidt. Jeg gik hen til min hvide køkkenvæg og skrev datoen med store bogstaver på den og så "Det var en fantastisk dag". Jeg var nødt til at huske mig selv på, at det kunne blive godt igen. Det gav mig troen på, at kampen var det værd, fortæller sangerinden.

Nu - ti år senere - kan sangerinden fortælle om den kamp i datid. Men mindet står stadig stærkt for sangerinden, der i maj udkommer med albummet "Baby Blue".

Et album, der går tilbage til rødderne af det, hun kommer fra musikalsk, men som lyrisk også dykker ned i det lange efterspil, hun mentalt har oplevet efter sygdommen. Sin blues, kalder hun den.

- Det var jo forfærdeligt. Jeg kiggede på en væg, der var hvid, og jeg så ikke andet end sort. Jeg kunne ikke se min fremtid, og det var fandeme hårdt, siger hun.

- Men det nytter ikke noget at leve med angst og usikkerhed, og det er det, jeg siger farvel til metaforisk på pladen, fortæller hun om "Baby Blue", der er sangerindens 15. studiealbum.

Med blodproppen i hjernen fulgte ikke kun angsten for at dø. Også angsten for om hun nogensinde ville kunne synge og optræde igen greb hende.

Siden Sanne Salomonsen var ganske ung, har musikken været ikke bare hendes levevej, men også hendes image.

Hun nægtede, at det skulle være slut. Det var op på hesten igen. Også selv om hun vidste, at hun ville komme til at sammenligne sig med det, hun kunne før sygdommen. Og at publikum måske også ville gøre det.

- Jeg har været langt ude over grænserne for min egen integritet, for man bliver betragtet og bedømt, når man stiller sig op på en scene igen. Og jeg vidste, jeg ikke var på toppen, siger hun.

- Men jeg var nødt til at have tillid til, at mine fans ville acceptere mig, som jeg var, og ville støtte mig i min kamp for at få min styrke tilbage. Og det har de gjort. De har båret mig tilbage på plads, siger sangerinden.

Albummet "Baby Blue" udkommer den 19. maj.

Se et galleri med sangerinden herunder:

Sanne Salomonsen: Langtidsholdbar

Sponsoreret indhold