Nyheder 12. november 2008

”Sandhedens time”: Giv mig en mand

49-årige Vivi savner en kæreste og fik døtrene til at tude ved at svare sandt på spørgsmålet om, at hun er en dårlig mor
– Jeg skal ikke have flere ubrugelige julegaver. Jeg vil hellere have en dejlig mand at fejre nytår med, siger Vivi, der dog ikke giver engangsknald
– Jeg skal ikke have flere ubrugelige julegaver. Jeg vil hellere have en dejlig mand at fejre nytår med, siger Vivi, der dog ikke giver engangsknald
Foto: René Schütze

Hun valgte at stoppe ved de 100.000 kr., mens legen var var god. Og det er Vivi Peyk glad for.

- Jeg følte, at det var det rigtige. Da jeg så min 73-årige mor i øjnene, var jeg var 100 procent sikker på, at spørgsmålet "elsker du dine forældre" lå i potten til mig.

- Jeg er hamrende irriteret over at min mor køber julegaver året før på januarudsalget - ting vi aldrig har ønsket os. Og det ville sikkert have påvirke svaret i løgnedetektoren.

Selv ønsker Vivi sig hellere en mand. En beleven gentlemand, og hun stryger gerne hans skjorter og laver mad til ham.

- Jeg er slet ikke så kold, som jeg fremstår i programmet. Jeg er faktisk meget varm og givende. Det synes mine piger også. De tudbrølede over, jeg svarede ja til, at jeg er en dårlig mor. For det synes de overhovedet ikke, jeg er.

Det var datteren Josephine, som opfordrede Vivi til at stille op, så hun kunne få råd til hendes efterskole i Tommerup. Og hun synes stadig, det er sejt, at hendes mor turde hænge sig selv ud.

Spørgsmålene

1. Har du nogensinde været en tur i detentionen efter en nat i byen med Simon Spies? JA

- Jeg var 21 og mødte Spies på en hotel- og restaurationsmesse. Han kom med sit harem og inviterede alle med i en bus til Hotel Merkur. Der fik vi champagne i seks stive timer og jeg røg lige i hegnet. Det var januar og jeg var meget let påklædt og troede, jeg var hjemme i Fredericia. Det var jeg så ikke. Heldigvis ringede venlige mennesker efter politiet, og så sagde politimesteren på Frederiksberg "kør den dame i detentionen". Spies' lille møgkøter bed mig i øvrigt i kinden den aften, og jeg har ikke set ham siden.

2. Har du engang sendt en kæreste på kursus hos Carl-Mar Møller i håb om at få lidt mere mand ud af ham? JA

- Ha, ha. Hans nye kæreste fik glæde af det, for jeg så ham ikke siden. Det er snyd, at jeg aldrig fik gavn af det. Heldigvis var det ham selv, der betalte for kurset. Han syntes i øvrigt, at det var meget grænseoverskridende.

3. Har din teenagedatter engang fundet dit nye sexlegetøj, fordi det lå tændt i tasken? JA

- Gud ja. Det må min datter Josephine selv svare på. Ej, vi skulle til at sove, da vi hørte brummelyde. Først blev vi bange, men så begyndte jeg at grine, da jeg kom i tanke om, hvad det kunne være. Altså det der i daglig tale kaldes et "kusseæg". Jeg havde købt det i en sex-shop i Tyskland med en veninde. Vi fjernede batterierne, men det blev ved. Så vi troede, at det måske var naboen, som sad med et ditto legetøj og fjernstyrede konen. Vi endte dog med at skille ægget fuldstændigt ad, og så stoppede larmen endelig.

4. Har du dårlig samvittighed over, at du efterlod dine børn hos deres fædre? NEJ

Det kan godt være, at jeg ikke har været heldig med mine mænd, men mine børn har til gengæld fået nogle gode fædre. Jeg var meget ung og umoden, da jeg fik min første datter, så hun kom til at bo ved sin far, da hun var tre. Senere flyttede min næste datter og hendes søster over til deres far, fordi de ville skifte skole, og der lå en bedre tæt på ham.

5. Kan dine veninder stole på dig? JA

Spørgsmålet er, om de har tillid nok til mig. Min veninde Gitta, som var med i studiet, har jeg kendt i 28 år. Vi er sjæleveninder. Efter udsendelsen spurgte hun, om jeg også brokkede mig over hende. Men jeg har aldrig bagtalt hende. Alligevel er jeg kommet i tvivl om, vi fortsat virkelig har den gensidige tillid til hinanden, nu hvor hun anfægter min loyalitet.

6. Har du nogensinde anmeldt en veninde for socialt bedrageri? JA

Jeg ville gøre det igen i morgen! Det er min ex-veninde, som løb af med min kæreste, efter jeg havde trøstet hende ovenpå hendes skilsmisse. Han flyttede sammen med hende, men havde adresse et andet sted, så hun fortsat kunne modtage sine sociale ydelser. Jeg ville helst have brændt håret af hende, men hun slap med en anmeldelse for socialt bedrageri. Jeg havde sagt, at hun skulle holde nallerne fra min kæreste, men det gjorde hun ikke. Han var ellers mit længste forhold og 15 år yngre end jeg.

7. Fortrød du, at du blev gift med Anker, da du vågnede op efter din bryllupsdag? JA

Jeg elskede ham, men vi var som ild og vand, og jeg vidste, at vi ville komme til at leve som hund og kat, da vi blev gift. "Hold ud, hold ved, hold af" - den devise kan jeg sgu ikke leve op til i længden! Heldigvis fik vi to skønne piger sammen. Alligevel holdt det ikke - jeg stod alene med to små børn og bækkenløsning, og han var altid væk. Men skilles - det vil han ikke. Så jeg kan snart fejre kobberbryllup som separeret. Sidst vi var i Statsamtet for at underskrive papirerne, rejste han sig bare og gik.

8. Har du løjet til en ekskortfyr om, at han havde gjort dig gravid for at undgå at betale ham? JA

Altså vi var en flok tossede madammer, som var blevet lidt halvfulde sammen med en enkelt mandlig bekendt. Så vi blev enige om at ringe efter en ekskortfyr for sjov. Vi kiggede i Ekstrabladets annoncer og ringede efter en høj og muskuløs fyr. Det viste sig at være en grim taxichauffør, som nok var den største dværg, jeg nogensinde har mødt. Så han blev sendt retur. Den næste viste sig så at være en, jeg havde kendt tidligere. Han var dog ikke bestilt specielt til mig, men vi endte så sammen og brugte ikke noget. Jeg troede, han gjorde det for gammelt venskabs skyld, men efter tre uger vendte han tilbage for at få sine penge. Så jeg løj for at slippe for at betale. Hvorfor skulle jeg det - han havde da selv en kanon aften! Men hold op, hvor er der mange taxichauffører, som bijobber som ekskortfyre.

9. Har du nogensinde fortalt nogen, at du elskede dem, uden at mene det? NEJ

Hvorfor lyve om sådant noget? Ingen jeg har sagt det til, har været i tvivl. Heller ikke mine børn.

10. Har du nogensinde ignoreret en ven, som havde brug for din hjælp? JA

Som jeg fortæller i programmet, var det en veninde, som var gravid for anden gang. Hun fik en depression, og jeg er ked af, at jeg svigtede. Jeg har faktisk ringet til hende, efter jeg fortalte åbent om det, men hun har desværre ikke ringet tilbage.

11. Er du bitter over, at dine forældre har betalt din storesøster Evas bryllup, mens de ikke har gjort det samme for dig? JA

Det værste af det hele er, at mine forældre bliver ved med at sige, at de tilbød at betale mit og Jørgens bryllup. Ja, Jørgen var min første mand. Asger, min første datters far, var jeg ikke gift med. Og Anker, som jeg fik to piger med, er jeg som sagt kun separeret fra. Jeg har nok haft fire vigtige forhold i mit liv. Dem på tre uger tæller ikke. Find fem fejl, ja det gør jeg hurtigt, når jeg møder nogen. Men jeg er ikke til engangsknald.

12. Synes du, at du er smukkere end din storesøster Eva? JA

Ja, det må folk så selv vurdere. Jeg synes i hvert fald, at jeg er den smukkeste. Og det håber jeg dælme også, Eva vil sige om sig selv. At hun er den smukkeste af os to.

13. Er du en dårlig mor? JA

Det spørgsmål var som at få en spand koldt vand i hovedet! Men der er jo folk, som synes, jeg er en dårlig mor, fordi jeg har ladet mine børn bo hos deres fædre. Så da jeg fik spørgsmålet, tænkte jeg udelukkende på, hvad andre syntes om mig og svarede derefter. Jeg har aldrig villet slås om børnene, men kun tænkt på, hvad der var det bedste for dem. Og fædre har jo de samme følelser overfor deres børn, som mødrene har. Jeg har også troligt betalt bidrag til mine børns fædre, selvom det omvendte plejer at være tilfældet. Men det er svært at opleve andres fordømmelse over de valg, jeg har gjort, selvom mine piger har været glade for det og ved, at jeg elsker dem.

14. Har du haft sex med din veninde Jeannes exkæreste, selvom hun stadig havde følelser for ham? JA

Det hører med til historien, at Benny, som han hedder, er en gammel ven. Og det var et år siden, de var gået fra hinanden. Det var faktisk mig, som præsenterede dem for hinanden. Så mødte jeg ham lige pludselig og fik ham prøvet af efter 25 års venskab. Men Odense er ikke stort nok til det pjat, og hun har ikke givet lyd fra sig, efter hun så traileren, hvor jeg fortæller om det. Benny derimod har spurgt, hvornår vi skal gøre det igen.

15. Er du et egoistisk menneske? JA

Jamen, det mener jeg, jeg er. Janteloven holder alle tilbage, så hvis man ikke er en smule egoistisk i kongeriget Danmark, bliver man bare trampet på. Men jeg er også egoistisk på mine børns vegne. Så det gælder ikke kun mig selv. Gu var det da egoistisk af mig at hænge mig selv ud på tv, men helt egoistisk er jeg nok heller ikke, for jeg gik ikke efter de 500.000 kr., men valgte at stoppe før af hensyn til mine omgivelser.

Sponsoreret indhold