Nyheder16. april 2009

”Sandhedens time”: Fyret efter showet

28-årige Martin Jørgensen vandt 25.000 kroner, men måtte vinke farvel til sit job
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/sandhedens-time/martin-jorgensen-sandeheden-jpg.jpg
 Foto: Niels S. Andersen

Det blev kun til 12 spørgsmål, før fælden klappede, og Martin Jørgensen måtte forlade den varme stol i "Sandhedens time" med 25.000 kroner - og fire rystede venner.

Siden er der ikke blevet talt ret meget om hans optræden blandt vennerne.

- Jeg fortryder en lille smule, fortæller 28-årige Martin Jørgensen i sin lejlighed i Glostrup.

Ved siden af ham står en splinterny computer. Det er, hvad han har fået ud af sin præmiesum, for efter skat er der ikke meget tilbage. Til gengæld har han måttet betale en endnu større pris for sin deltagelse i programmet.

- Det har kostet mig mit job, fortæller Martin.

Læs alle hans spørgsmål og svar her:

- Har du engang lånt 100.000 kr. for derefter at bruge alle pengene på en måneds byture med vennerne? JA
- Det var egentlig for at købe en bil. Men så tænkte jeg "Nå pyt. Nu bruger vi dem". Og cirka en måned senere var de væk, brugt på pjat og pjank.

- Presser du dine kollegaer til at drikke øl efter fyraften? JA
- På min tidligere arbejdsplads fik vi altid en øl ved lukketid, og den tradition tog jeg med til Silvan. Men det var mere en gensidig forståelse end et egentlig pres. Folk kunne jo sagtens gå hjem uden at drikke en øl.

- Er du bange for, at din ven Anders dør, hvis han ikke ændrer livsstil? JA
- Han har haft tre blodpropper allerede og han er kun 28 år. Han kalder for sjov sygehuset for sit andet hjem, men det er ved at være seriøst.

- Kan din chef Mikkel stole på dig? NEJ
- Vi var i gang med ombygninger, hvor jeg ikke overholdt vores aftaler om deadlines. Jeg pressede den hele tiden til det sidste, fordi jeg arbejder bedst under pres, så derfor kunne han ikke stole på mig.

- Har du stjålet varer for over 100.000 kr. fra din tidligere arbejdsplads? JA
- Det var på en tankstation, hvor jeg arbejdede. Bagved lå et skur fyldt med øl og vand, som vi alle sammen havde nøgle til. Så chefen var faktisk lidt selv skyld i det. Der var hverken tal på dem eller overvågning, så det var lidt et tagselvbord. Det skete over en periode på to år, men det er selvfølgelig ikke fedt, at have hugget for så mange penge.

- Har du stjålet varer for flere tusinde kroner fra din nuværende arbejdsplads? NEJ
- Kun kuglepenne og tommestokke. Men det er ikke rigtigt tyveri. Det er jo vores arbejdsredskaber. Men jeg nåede da lige at blive stoppet i en butikskontrol og få en skriftlig advarsel, inden jeg stoppede.

- Har du haft en årlig indtægt på over 250.000 kr. fra salg af stoffer? JA
- Jeg har købt for 250.000 kroner amfetamin, men nok kun solgt for 150.000 kroner. Men det er noget som skete i 2003, i dag er mit liv helt anderledes.

- Ville du sælge stoffer igen, hvis du behøvede pengene? JA
- Hvis jeg virkelig var på spanden, ville jeg nok gøre det. Men jeg skulle ud at lede efter kontakterne igen. Dengang røg flere i min omgangskreds i fængsel. Det var også derfor, jeg stoppede. Jeg har stadig en ren straffeattest, og den ville jeg være rigtig ked af at miste.

- Har du i en periode af dit liv været så afhængig af stoffer, at du var bange for at ende som junkie? NEJ
- Jeg ville godt have stofferne, og jeg festede ikke i weekenden uden. Men jeg kunne sagtens stoppe igen. I gennemsnit købte jeg nok 50 gram om ugen, hvor jeg tog ca. 20 gram selv og solgte resten.

- Foregik din seksuelle debut sammen med en mand? RØD KNAP
- Det gjorde den. Det var første og sidste gang, jeg var sammen med en mand. Det var i 7. klasse med en klassekammerat. Dengang vidste man dårlig nok, hvad sex var. Og så var det i øvrigt ikke ham, der var oppe i mig, men omvendt.

- Har du nogensinde sladret om en kollega til en af cheferne? JA
- Det var bare miljøet derude. Hvis en af de andre havde lavet ballade, stak man dem til chefen.

- Ville du have sex med din ven Bo, hvis han ville? JA
- Ikke to og to. Tværtimod. Bo og jeg har seriøst gået og snakket om at have en trekant med Stephanie, som vi begge har været sammen med. Men først skulle vi selvfølgelig lige overtale hende, det nåede vi så aldrig. Han overnatter i øvrigt stadig hos mig.

- Foretrækker du at have sex med mænd frem for kvinder? NEJ (FORKERT)
- Jeg blev så skuffet. Hvis jeg havde tænkt mig lidt om, havde jeg svaret ja. Jeg havde jo lige fortalt, hvordan jeg ville have sex med en mand. Men jeg har altså kun været sammen med én mand. Og jeg ved, hvad der er sandt, og ikke er.

Sponsoreret indhold