Nyheder23. august 2023

Samsø-færgen ramt af problemer: Ude af drift til 4. september

Problemer med hurtigfærgen "Lilleøre" har vist sig mere omfattende end ventet, og man formoder først, at den er klar igen 4. september
Hurtigfærgen Lilleøre på vej ind i Aarhus havn. Færgen sejler mellem Sælvig på Samsø og Aarhus. Den medtager kun passagere og cykler men ikke biler. Færgen drives af Samsø rederi
Hurtigfærgen mellem Aarhus og Samsø, der har ligget stille siden 17. august grundet tekniske problemer, bliver formentlig først klar til at sejle igen 4. september.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hurtigfærgen mellem Aarhus og Samsø, der har ligget stille siden 17. august grundet tekniske problemer, bliver formentlig først klar til at sejle igen 4. september.

Det skriver Samsø Rederi, der drives af Samsø Kommune, på Facebook.

Færgen "Lilleøre" skulle have været klar til at genoptage sejladsen 27. august, men problemerne har vist sig mere omfattende end ventet, fremgår det af opslaget på det sociale medie.

- Grundet skaderne på motorerne, og den tid det tager at udbedre dem, regner vi først med, at "Lilleøre" kan være klar igen mandag 4. september, skriver rederiet i en opdatering.

Rederiet meddelte 17. august, at færgen havde fået en teknisk defekt på bagbordsmotor.

Forventningen var, at skaderne kunne være udbedret, så færgen kunne genoptage sejladsen på søndag.

Men nu er der tilsyneladende dukket nye problemer op.

- Vi har foreløbig konstateret to problemer. Dels tilsodning af ventiler, der gør, at de ikke slutter tæt, men også saltvand i motorerne, der formodentligt kommer fra en defekt i kølesystemet, skriver rederiet.

Samsø Rederi skriver også, at man modtager "ekstern assistance" til at få problemerne løst.

Der vil komme en opdatering af situationen i næste uge, fremgår det.

Alle billetter til de berørte afgange bliver automatisk refunderet.

Hurtigfærgen var ifølge TV 2 Østjylland også ramt af problemer i juni og juli. Dengang var det problemer med styrbordsmotor og styretøjet, det var galt med.

Sidste år sejlede færgen ifølge mediet med 72.900 passagerer.

Ruten mellem Aarhus og Sælvig er ikke den eneste mellem kattegatøen og Jylland.

Samsø Rederi driver også færgeruten mellem Hou ved Odder og Sælvig.

Sponsoreret indhold